diyet asosyalleştirmesin!

Bu akşam altın günü için arkadaşlarla toplandık.Tabi gelsin pastalar börekler...
Ama ben naptım salata tarzı şeylerden yedim.Oturttum kızımı kucağıma daha çok ona yedirmeye çalışırken yemediğim pek göze batmadı.Yani ev sahibine de ayıp şimdi o kadar hazırlamış etmiş yememezlik olmaz.Ben sadece kırmızı lahanayı sarımsaklı yoğurtlamış ondan yedim,lokma lokma kesilmiş peynirli börekten 1.5 tane yedim ki çok ufaktı gerçekten.Biraz da tavuklu yeşillikten yedim.Gerçekten kendimi tuttum yoksa kurabiye falan vardı tutamam kendimi asla kurabiyeye karşı zaafım var.Kendimi bugün tebrik ediyorum.Yarın inşallah oruç tutmayı düşünüyorum bakalım kısmet.
Elini pastalara uzatmak ya da uzatmamak...işte tüm mesele bu canlar.

Self-Motiveyşın

Biraz motive olalım!

Yıllardır biz şişmanlar Sibel Can diyetleriyle, Seda Sayan'lı zayıflama haplarıyla, jellerle mellerle avutulmaya çalışıldık! Sektör bizi önce şişmanlatarak para kazandı, sonra da zayıflatma ümidiyle para kazandı!

Yurttaşlarım!

Düdüklenmeyeceğiz!



Medeti ondan bundan değil, kendimizden ummalıyız sevgili kardeşlerim.

Annemin bir sözü var hep der, "bu zayıflama şeyleri gerçek olsa etrafta şişman kalmazdı! ünlüler hep zayıf olurdu,önemli olan sağlıklı yemek!"

Eşimin oralarda da hep derlermiş ki "hırtlağunu tutacaaağsun!" (Karadenizlidir kendisi :))

Mantık şu...." ne yiyerek kilo aldım ben?" Tatlılar, börekler, çörekler, aburcubu cips falan..bunları yemicez. Alanında uzman kişilere kulak kabartıcaz.Mesela sayın Canan Karatay gibi.

Kilo alırken 18 göbeeeme,25 bacaaama diye yaya  yaya yata yata aldık.Totomuzu kaldırmadık. NApmak lazım?

Hareket!Hareket berekettir düsturunu edineceğiz. Bi tane adımölçer mi alsam acep?

Bi de dostlar diyeti açlık gibi görmemek lazım.Mide dediğin karadelik değil ki yahu...su içsen de doluyor bir sürü pasta börek yesende.

Peygamber Efendimizin sofrası hurma,su ve zeytinden oluşurmuş.Sahabelerin de öyle.Mide dediğin onların ki de mide.Az yiyerek sünnet işlemiş de olmuyor muyuz ey cemaati müslimin?

Ve bir de şunu düşünelim. Şişmansanız insanlar içinde ultra iradesiz damgasını, kimse yüzünüze vurmasada,herkesin bilinçaltında bu damgayı yersiniz. Siz akıllı bir insansınız herkes gibi. Maalesef toplumda herkes kıyafetleriyle görünüşüyle karşılanıp,fikirleriyle uğurlanır. 1-0 yenik başlamamak gerek.
neyse efendim  bugün de diyetimi bozmadım çok şükür. Sabah tartıldığımda 74.7 idi.pek mutlu oldum.
Yarın Allah nasip ederse hamilelikten kalma oruç borcum için oruç tutacağım. O yüzden akşam yemeğinde biraz yedim.

bugünkü menüm

sabah:

iki dilim çavdarlı ekmek
iki kk peynir
kırmızı biber
beş altı zeytin artı bi kaç tane de yeşil zeytin
biraz tavada yumurta

öğlen:

iki mandalin
yarım portakal
yarım armut

akşam:

erişteli sütlü çorba
patatesli pırasalı bulgur pilavı
beş altı  ufak fırında köfte
bir tane trabzon hurması.


Döner ve Nutella'yla İmtihan

Selam şişkolar!

Beni bulduysanız muhtemelen şişmansınız,ben de şişmanım şuan merak etmeyin.ama iyi bir şey var zayıflamaya karar vermişsiniz ve bir yol arıyorsunuz.... güzeeel....

Bugün cumartesi ve benim diyetlerimin kritik günü.Çünkü 5 gün diyet yaptıktan sonra bi gevşeme geliyor ve güzel bir kahvaltıyla diyet yalan oluyor genelde.Ama bugün bunu kırdım ve gerçekten diyetime dikkat ettim. Naptım?

1. Eşime simit al demedimi bana en esmer ekmeği bul getir dedim.
2.Normalde simit ve ekmekle yumurtaya bana bana başlayan, daha sonra peynir zeytin ile süren,tereyağ reçel ve en sonunda nutellayla kapanış yapan kahvaltım bugün böyle değildi.
3.Aman nasıl olsa diyet gitti deyip camış gibi yemedim gün içinde.
4.Akşam dışarıdaydık ve eşim löp löp döneri yutarken ben sadece çorba salata yedim.

menüm:

Sabah:

iki dilim çavdarlı bi dilim normal ekmek.Evet ekmeği abarttım biraz.
yeşil zeytin siyah zeytin
bi kk peynir
cıvık yumurta

Öğlen

bi mandalin
yarım muz
bi kaç çubuk kraker

Akşam

çorba
salata
biraz pide

Ara

bi avuç antep fıstığı(antep fıstığı yağ yakar bu arada)

Alışveriş yaptık bugün ve bir sürü bitki çayı aldım.Ezgi Uzmansel'in uyguladığı diyete bakıciim biraz bakalım.Bugün spor yapmadım dinlendim.Burada olmayan herkese iyi akşamlar deyip şizofren eğilimler gösteriim.

neye niyet nasıl kısmet?

Herkese merhabalar,

Niye bu kadar geç yazı yayınladığımın farkında değilsinizdir çünkü şu bloğu takip eden bi allahın kulu yok maalesef.Neyse niyet ünlü olmak değil tabiki.
Peki nedir niyet?

1.Şu genç yaşımda orta yaşlı hanım görüntüsünden kurtulmak.
2."Evlendi çocuk yaptı kendini saldı" damgasından kurtulup, "Bebek'te bebeğiyle üç beş tur atan çıtır anne" moduna geçmek.
3.Eşimle evleneli 2 sene oldu adam karamsarlığa kapılmasın bu kilolardan.Evliliğimizin en güzel yıllarını şişko geçirmemek.
4.İleride şeker hastalığı riskinden ve şekerin metabolizmada oluşturacağı tüm hastalıklardan kendi çapımda korunmak.Tedbir bizden takdir Allah'tan nihayetinde.
5.Günlük aktivitelerde rahata ermek.Kiloluyken taşıdığınız kilo sizi yoruyor dostlarım.Dizlerim bile ağrıyor bazen.Babaannem gibi bacaklarıma zeytinyağı sürmeme az kaldı.
6.Kendi zevkimi kıyafetlerime yansıtmak tabiki.Biliyorsunuz ki şişmanlara göre bi tarz yok.Gerçekçi olalım.Gidin bakın büyük bedenlere hangisi güzel allassen.

Bütün bunları içime sindireli çok oluyor.Ama bi türlü tam manasıyla harekete geçemiyordum.geçtiğimiz ay ne yaptığımı anlatayım size. 15 gün jillian micheals'ın 30 günde incel programını denedim. Gerçekten sıkılaştığımı hissettim ama bu durum kiloma yansımadı çünkü "amaann spor yapıyorum yakıyorum yi gitsin!" dedim.Sonra ki hafta anam geldi.Rahata erdim yedim yedim.O hafta kızımın doğum günüydü.Yediklerimden dolayı yaptığım spor boşa gitti tabi.Üstüne kilo da aldım. 73 olan kilom 76.5 a fırladı bu süre zarfında.Kızımın doğumgününden bi gün önce kendime doğumgünü için kıyafet almak istedim.42 beden bi elbise denedim.Yan yağlarım burdayız diye bağırıyorlardı.Göbeğim ise kendi özgürlüğünü ilan etmiş,güneş etrafında dönmeye hazirdı.Elbiseden vazgeçtim.Etek bluz kombini denemek istedim. Ama hepsi düdük gibi oldu dostlarım tam anlamıyla düdük yani.Çok üzüldüm ve de geçtiğimiz pazartesi sıkı bi diyete başladım hayırlısıyla.
Pazartesiden itibaren yaptığım diyet sonucu bugün 75 kiloyum.Bugün 5. günüm. Ne yaptığımı anlatayım.Menülerimi hatılamıyorum ama hergün 30 dk yürüyüş,30 dk jillian micheals 6week6pack programını yapıyorum.Sadece perşeembe oruç tuttuğum için spor yapmadım.Haftasonu bozmam inş.
Hadi bakalım artık hep buradayım hergün menülerle birlikte.

orijin

Merhaba kendim. 300 Spartalı'ya seslenir gibi bir başlangıç yapmak isterdim, ama ne yazık ki burada şimdilik yalnızca ben varım.Neyse yine de olur ya google search'ten birileri düşer buralara onlara da merhaba..
Bu ne? diyecekseniz anlatayım..Blogu tamamen kendi kendimi motive amaçlı açtım.Sizzz beyaz türkler nasıl diyorsunuz self-motiveyşın olayı yani.
11 ay önce doğum yaptım.Hamileliğimin ilk aylarında tatile gittiğimizden hemen kilo almaya başladım.Bi on kilo ilk altı ayda aldım zaten.Yapı olarak kilo almaya meyilli biriyim maalesef.İki gün yesem bir kilo ekleniyor tartıya.Kilo konusunda takıntılı biri olduğumdan etrafıma soruyordum ne yedin?kaç kilo aldın?Bu araştırmalarımın sonucunda normal olan insanlar en fazla 15 kilo almıştı.ben de iyi dedim ben de herhalde 15 alırım en fazla".Son sözlerimdi"
Doğuma giderken moralim bozulmasın diye tartılmamıştım.O kadar kocamandım yani.Doğumdan iki hafta önce 92 kiloydum.Şişti ödemdi suydu seldi derken hadi düz hesap 95 en fazla.Yoo dostum yooo 100 kesinlikle değildir bunu kabullenemem.25 kilo alarak normal bir insanın dışında ne büyük bi camış olduğumu kendi kendime kanıtladım.Afferim!
Aman neyse işte yedim yedim kocaman oldum sonuçta.Allahtan boyum uzun da çok yuvarlanmadım.170 boyum canlar.Doğumdan bi hafta sonra 85 kiloydum.Kırkım çıkana kadar diyet yapamadım.Gelen giden çok oldu,pasta börek bol oldu.40 ım çıktı anamı yolladım evine sonra başladım diyeteeee.
Bu zamana kadar 12 kilo verdim.Yani şu an 73 kiloyum.Ama aylardır bu kilodayım.Ramazanda 71 oldum sonra gene aldım.Bu aralar işte 72-74 bandındayım.Her pazartesi diyete başlıyorum haftanın 3 günü spor yapıyorum.Perşembe günü motivasyon azalıyor ,cuma günü kaçamaklar ve haftasonu insanlıkdışı bir yemek yemekle geçiyorve kilo veremiyorum.En azından romalılar gibi daha çok yemek için. kusup kusup tekrar yemiyorum.Artık bu döngüye bir son verip nihai hedefim olan 60 kiloya erişmek istiyorum.
Her gün yediklerimi yazıcam.Beni takip edin etmeyin.Kilo verirsem yararlanılacak bi şey olur en azından.