çarşamba çarşafa dolandı mı ki?

Selam cicişler!

Bugün taaam 1 saat durmaksızın spor yaptım.30 dk yürüdüm üstüne 30 dk jillian micheals 30 day shred level 1 yaptım.Şu saat oldu kendimi iyi hissediyorum maaaaşallah.
Akşam eşimle yaşlı çiftler gibi ceviz fındık kırıp yedik.Yarın oruç tutmayı düşünüyorum o yüzden biraz yemeye izin verdim kendime. Cık cıklamayın cık cıklamayın.. Ya ne yeseydim gidip ekmek pasta mı yeseydim! Öyle" camış gibi yemişsin işte!"muamelesi yapmayın sakın bana e mi :) bozuşuruz sonra küserim daha da gelmem bloga.."ayyy çok da fifi!" sesleri duyar gibiyim...Amaaan bana da fifi değil zaten..
Yaşlı çiftler gibi demişken.Bu evde resmen babaanneyim dostlarım.Hani babaanneler ananeler yerden sürekli dizlerini kırmadan popo havada ekmek neyim kırıntısı toplar ya..cık cık cık günah günah diye.Aynen bendeki hareket o. Kızımın peşinden sürekli koca popom havada dizlerimi kırmaya üşeniyorum artık..sürekli kırıntı topluyorum makine yetişmiyor.günah diye diye topluyorum allah affetsin.bi yandan da kızım bulduğu kırıntıyı ağzına atıyor.onu engellemeye çalışıyorum olmuo ben de saldım gitti :))) evin ultra güçlü süpürgesi artık kızım.
Bu arada kızımın yolu da belli.Evdeki pilates topunu oyuncak yapmış sürekli tepesine çıkmak istiyor.banyoya gittiğinde ilk işi tartıya çıkmak oluyor.Çünkü onu sürekli tartıyoruz öğrendi artık :))
4 kilo doğduğundan mütevellit sanırım şimdiden kilo kompleksine girdi..Ağzının tadını da biliyor mübarek ona yaptıığm tam buğday unundan incirli fındıklı şekersiz kek.. ki sadece erik marmeladıyla şekerlendirdim..bu keki sevmio da gidio çikolatalı kruvasan istiyor haspam.

Neyse kızımla akşama kadar muhabbetimiz bitmiyor. bugünki yediklerimi yazıp çok geç olmadan tüymek istiyorum yatıcam daha :)

sabah
bi dilim ekmek
bi dilim peynir
bi ufak portakal

ara
bi kaç tane peynirli kraker

öğlen
bir buçuk lavaş havuç salatası
light ton balığı

ara
yarım kase sütlaç neyseki evdeki sütlaç bitti
bi kaç tane gene kraker

akşam
mercimek çorbası
köri soslu mantarlı tavuk
yarım muz

ara
biraz ceviz biraz fındık
4 ufak parça bitter

yarın inşallah oruç tutucam bakalım.

boğaz

selamlar..bu aralar çok motive yazılar yazamıyorum işten güçten depresyondan.

bugün postamda bi broşür buldum.mahallemize zumbacı ablalar gelmiş.haftada iki gün birer saatten.gitmeyi düşünüyorum bakalım.ben haftasonu istiyorum.çünkü haftasonu kayışın koptuğu zaman bende.en azından spor yapar motive olurum. zumba hiç yapmadım.işe yarar herhalde.

yediklerimi listeleyip bi kontrol edeyim..


sabah
bi tane kepekli poça
bi dilim peynir
bi tane yeşil elma.

ara yok sanırım.

öğlen
bi kepekli lavaş arası domates ve light ton balığı.

ara:
üç tane kepekli bisküvi
bi kaç tane peynirli çubuk

ara
üç dört tatlı kaşığı sütlaç

akşam yemeği
sulu köfte
üç yk erişte
salata

ara
bi parça bitter çikolata
iki tane kepekli bisküvi :(
yarım iki lokma kadardır herhalde kepekli poça kızımın artığı :(

spor olarak da iki gündür jillian micheals 30 day shred yapıorum.bakıyorum da az yedim gibi hissediyorum ama ne kadar çok yemişim.bir de karbonhidrat ağırlıklı olmuş sankim yaaa.yazmak işe yarıyor cicişler.

boğaz

selamlar bugün ne yedim yazayım.
sabah:
bi kase süt içine yulaf ezmesi
yarım portakal

ara:
3 adet yulaflı kepekli bisküvi
bi çay bardağı süt

öğlen
bi tane kepekli lavaş içerisine sarılmış havuç ve ton balığı

ara
yarım kase sütlaç

akşam
bi kase sulu köfte
iki tane kepekli poğaça
havuç salatası

ara
iki kaşık sütlaç

ay çok mu olmuş yaa :( sevgili mehtap hanımın diyetine uymaya çalışıyorum ama bakalım hayırlısı.

Tekrar Niye Olmasın

Bahar günlerini aratmayan şu güzel günden herkese selamlar!

Aklım fikrim zayıflamakta olduğundan sürekli bunla ilgili yollar yöntemler düşünüyorum okuyorum arıyorum.

Ya dedim ben daha önce de bunu başarmıştım. Tam 25 kilo vermiştim.

Bir önceki kilo alma zamanım lise yıllarıma denkti. Liseyi yatılı okulda okumuştum. Anamın sağlıklı yemeklerinden,yağlı yurt yemeklerine geçince kilo almam başladı.Akşam etütlerinden sonra çok acıktığımızdan geceleri hep birlikte arkadaşlarla oturup tereyağlı salçalı ekmekler,evden gelmiş el açması börekler,cipsler çikolatalar yerdik.Ne hikmetse bi ben kilo alıyordum yav :))) Benim genetik miras mıdır artık ne? Kilo almaya çok meyilliyim.
Lise sona gelince öss falan derken stresten yedim oturdum ders çalıştım.Gece gündüz yiyip ders çalışıyordum.Hiç tartılmıyordum da.Çok kilo aldığımı artık iyice farkediyordum ama.
Lise 1 e 62 kilo ile başlamıştım Öss sonrası tam 85 kiloydum.Hemen dikkat etmeye başladım.Yazın 5 kilo verdim.
Üniversiteyi kendi yaşadığım şehirde kazanmıştım.Üniversiteye başlayınca esnek ders saatlerinin de katkısıyla okula yürüyerek gidip gelmeye başladım.Gİt gel toplam bi saat yürüyüş oluyordu.Kar kış demeden yürümüştüm.Bazen önce bi saat çarşıda dolaşır sonra eve yürürdüm canım çıkardı.Sabahları sadece bir dilim kepekli ekmek yiyordum.Yanına peynir domates zeytinimi güzelce yiyordum.Okulda çubuk kraker eti form suntalarından falan yiyordum sanırım.Ya da hiç yemiyordum.öğlen eve gelince genelde meyve yiyordum.Akşamları sadece yemekten yiyordum makarna pilav asla yemiyordum.akşam yemeğinden sonra da meyve yiyordum sonraları onu da yememeye başladım.haftanın 4 günü yürüyüşe ek 40 dk nivea body nin egzersizlerini yapıyordum.Böyle böyle 85 kilodan 59 kiloya kadar düşmüştüm.60 ın altı yüzüm çok çöktüğünden 60 da sabitlemiştim kilomu.Zaten 170 boyum.60 yeterli sanırım benim için.Evlenene kadar kilomu korudum
Bakıyorum da gerçekten çok uğraşmışım ve emek vermişim.Aynı şekilde tekrar niye veremeyim.Kişi aynı kişi vücut aynı vücut.Hadi o zaman.

dalgalandım da duruldum

Aziz Romalılar ve değerli İsviçreli Bilim Adamları!

Sabır ve irade gereken şu günlerde birbirimize destek olmalı sonuca giden her yol mübah mıdır deyüüü bi bakmalıyız!


Nasılsa kendim yazıp kendim okuduğuma göre istediğime seslenmek serbest değil mi heh heh heh..
Neyse zevzekliği bırakıp konuya dönecek olursak müjdeli bi haber vermek istedim bi hafta gecikmeli olarak malum döneme girdim! yihuuuuu..

Ay valla bi hafta içim içimi yedi.Ya hamileysem die.gittim testler aldım yaptım negatif çıktı hep.Ama ben güvenemedim gene de .Ya bu testlerde çıkmıyorsa gidip kan testi mi yaptırsam acaba? die evhamlandım.
Adet olamadıkça şiştim şiştikçe diyet yapıorum şişiorum gibi geldi.Halbuki bal gibi biliorum bu yol yol deil bu ödem ödem deil gidici.İşte insan bazen öyle gerizekalı varlık ki tartıya bakıp psikolojisi bozuluyor.

Ya o değil de bu diyet listeleri nolcak yiuuuuu! Ben uyamıyorum ki bi türlü. Tartı geçen hafta 73.5 gösterirken bu hafta 74 gösteriyor :( neyse işte kesin adet şişliği bu.

Şu hafta geçsin tam gaz devam.Benim sorunum öğlenleri çok az yiyorum akşama çok acıkıyorum.
Her şey çok güzel başlıyor.Güzel bi kahvaltı sonrasın da yürüyüşüm. 50 dk sürüyor. Öğlenleri sadece meyve yiyorum.Bazen kepekli lavaş arası lor peynir yiyorum. Acaba gündüz az yediğim için metabolizma yavaşlıo mudur;?

Neyse dün  akşam okuldan öğretmen arkadaşlarım oturmaya geldiler.Kız zapzayıf yaa. Öff bi 15 kilo sonra ben de öyle olucam :( Allah'ım zırt die kilo verilse keşke hemen.Ben de biraz tahammülsüzlük var sanırım.

Neyse azimliyim 3 ayda 5 ayda gidicek gidicek.
Seneye okula ultra çıtır gidicem inşallah. Allahım utandırma ya rabbim.cuma cuma sen duy sesimi.

Ben Hamileyken

Evleneli 6 ay olmuştu ki bigün akşam eşime ağlaya ağlaya dedim ki "çocuk istiyoruuuuuum!"

O da hemen "tamam :) " dedi.

Sonra ben hamile kaldım. Bebek için acayip mutluydum ama evlendiğimden beri 5 kilo aldığımdan kilo konusunda kaygılarım vardı.

Hemen etrafımda ki bu deneyimi yaşayan insanlarla röportajlara başladım. İnsanlar genelde 15 kilo falan almışlardı. Bir tek teyzem 25 kilo almıştı ona da "yuhhhh insan nasıl 25 kilo alır yeaaa!" diye şaşırmıştım. Gerçekten büyük konuşmuşum.... aynısı benim de başıma geldi ya laa...

Hamileliğimin ilk haftalarında eşimin memleketine köye gitmiştik. Köylü komşu kadınlar toplaştılar bigün. Hepsi ben "yeni  gelin" i dikkatlice süzüyor hamileliğimle ilgili yorumlar yapıyodu.

Biri diyor "şifayı kapmış kıh kıh kıh" bir diğeri " dudakları kurumuş gitmiş" öbürü diyor " sararmış sararmış!"  ötekisi gerçekten enteresan bi yorum getirerek "avlanmış avlanmış" diyor ben diyorum "noooluyo lan?!"

 Bulantılarım çok fenaydı.Her kokuya tiksiniyordum. Yatakodası ayrı kokuyor,salon ayrı mutfak ayrı kokuyor ve voltranı oluşturup hergün beni kusturuyorlardı kokular.
Bazen iyi kokular da duyuyordum canım. Mesela çooook uzaklardaki ızgaranın tavuk ızgara olduğunu anlıyordum :D

Eşim "seni ava çıkartıcam" demeye başlamıştı.

Tiksindiğim şeyler kokular değildi sadece 11880 deki zıplayan yeşil böceğe,ümraniyeye falan tiksiniyordum.Ne zaman ümraniyeden geçsek başlıyordu midem.Ne zaman o yeşil böcüklü reklam çıksa kusasım geliyordu.

Bu bulantıların kötü tarafı midemi bi tek ekmek ve patates bastırıyordum. Evet tahmin ettiniz gibi daha başlarda bu yüzden kilo almaya başladım. 69 kilo hamile kaldım 3 ay sonra 72 olmuştum bile.

Sonra Akçay'a annemin yanına gittim.16 haftalıktım.Orada da aldım mı 2 kilo hem de 10 günde. Ne etti 74.

Akçaydan geldim.Eşimle birlikte trabzona gittik iki haftalığına.orada da aldım mı 3 kilo Noldu 77. Orada da kuymakları yağlı yemekleri yedim hemen de yaradı mübarek.Ben zaten 22 haftaya kadar 8 kilo almuıştım.Bu gidişata çok üzülüodum.

karnınız şiştikçe, kilo aldıkça etrafınızdaki hemcinsleriniz size karşı çok acımasız oluyorlar. sanki biri şişmanlasa da yüzüne vursak diye mi bekliyor bu insanlar ne?

o ara kuaföre gittim daha bismillah nasılsın demeden " ayyy ne kadar şişmişsiniiiiiz!" dedi. Sonra velimin bi tanesi okula geldi o da daha nasılsın demeden görür görmez " ayyyy ne kadar şişmanlamışsınıııııızz!" dedi.

hayır be kadınlar, manyak kadınlar 7 aylık hamileyim zaten ya ne olacağıdı? hayır o kadar şaşkınlık niye? hamileyim kilo alıyorum doğal bişi yani. hulk'a dönüşmüyorum ya birden.
bir de artık normal bedenler hiç olmuyordu karından dolayı.alışverişe gittiğimde  giydiklerim olmadı moralim bozuldu... gittim o sinirle bir sürü simit, elmalı kurabiye aldım hepsini yedim...ohhh çok toktum..


Sonra dikkat etmeye başladım ve bi ay hiç kilo almadım.Ramazan bayramına Akçaya gittik 10 gün sonra Annem geldi iki hafta kaldı o ara tartım bozuktu tartılmamıştım.Yeni tartı aldım ve tartıldığıma ne göreyim 85 gözlerime inanamadım yaa.Nasıl o kadar kısa sürede çok kilo almıştım inanamadım.

son aya geldiğimizde hayat biraz daha zorlaşıyor. hareket etmek zorlaşıyor artık. yatakta uyurken bi taraftan bi tarafa dönmek törenle oluyor beş hamlede dönebiliyordum.kırk tane yastıkla yatıyordum.iki kafamda bi tane göbeğimin altında.

gece iki kere çişe kalkmaya başlamıştımım. yatakta koca cüsseyle yayılmışken o uyku sersemliğiyle kalkmak çok zor dostlarım çok zor.

gece bebeğim de benle uyuyordu allahtan. dönerken ben, bi iki kıpırdanıyor ııhhh yapıp bi daha uyuyordu sanırım..

yere eğilip bişi almak tam bir kabustu inat gibi her şeyi o aralar yere düşürüyordum.

eşim hamilelikle ilgili anlattığım her şeye " hımm aynı ineklerdeki gibi yani" diye tepki gösteriyordu. çok alınıyordum. :(

yerli yersiz her şeye ağlıyordumum. bir keresinde eşim tavuklarla ilgili komik bişi anlatmıştı, o kadar sevimli anlatıyordu ki.onu çok sevdiğimden ağladım.

en çok korktuğum şey ise isteyerek çocuk yaptık ama çocuktan sonra birbirimize uzaklaşmamızdı. çok şükür öyle olmadı.


Doğumdan iki hafta önce tok karnına tartıldığımda tartı 92 yi göstermişti.Doğumdan önce tartılmadım hiç. Koca cüssemle beni sedyede taşımakta zorlandılar çok utandım :(

Ameliyat masasına yattığımda belim çok ağrımıştı.Başımdaki anesteziciye dedim ki " ya du ben böyle rahat edemedim çok belim ağrıdı bi düzeliyim ben"

o da" zaten uyuyacaksınız ağrı hissetmiceksiniz" dedi

 "e doğru" dedim.

Uyutmadan önce bir sürü kağıt imzalattırdılar.Allah'ım ölebilirim! diye korktum.
İlacı vermeye başladılar.Ben de gözümü kapadım uykuya geçim bari dedim.
Sonra birden gözümü açtım.

"hiii ya uyudu sanıp keserlerse?" Hemen açtım gözümü.Muhtemelen gözü açık gittim.İnsan o anda ne kadar saçma sapan düşünüyor işte dostlarım :)
Bebeğimi aldım elime Çok şükür o kadar güzeldi ki nur topu gibiydi resmen pembe beyaz :) Hastaneden geldik Hastanede hiç uyumamıştım.Bebek dünyaya yeni gelmiş... ya bişi olursa tazeciğe die gözümü kırpmadım.Bi de zaten sürekli emmek istiyordu.Gece de göğsümdeydi sürekli.uyursam boğulur falan die korktum.Neyse eve geldik Ben bi güzel uyumuşum.O kadar uyumuşum ki eşim meraklanmış uyandırmaya gelmiş.İlk dediğim şey " beni nie bi daha kestiler yaaa:("
Düşünün nasıl etkilenmişim :) Çünkü ben ameliyattan her zaman daha çok korktum normal doğurmak istiyordum. Ama mübarek kızım 4 kilo olduuğu için cesaret edemedim.Sezeryan oldu. Ara ara hala beni tekrar ameliyat ettiklerini görüyorum :D pess yani.

Neyse 40 gün diyet yapamadım gelen giden çok oldu.Gelsin pastalar börekler.Ben de yeni emzirdiğimden ellerim zangır zangır titriyordu acıktığımda. Yedim yedim yedim..Doğumdan bi hafta sonra 85 tim.40 ım çıkınca 84 tüm :( 6 aylıkken bebeğim 10 kilo vermiştim.74 oldum.yaz tatilinde bebeğim8 aylıkken 71 oldum.Emzirmem azaldı tekrar 76 ya çıktım şimdi ise 73.5 gösteriyo tartı ama 73 ten daha az olabilirim çünkü hala malum dönemdeyim bi türlü olamadım şiştim.

Öyle işte dostlarım.İnsanın hayatında güzel bir dönem bu dönem.Hep incecik hamilelere özendim.inşallah bi dahakine kısmet diyorum incecik hamilelik.




ışık hızıyla kilo verilse keşke

mariah carey bile hamilelikte aldığı kiloları vermiş ya laa! benim kesin vermem lazım. kadın mübarek dana yutmuş gibiydi yaaa..32 kilo vermiş. geçenlerde diodum ki hatta." aman mariah carey de üpünlü ama kilolarını veremedi." kendimi avutuodum
ühü ühü ben şimdi kimlere sarılayım.gidip koşu bandına sarılayım.
canım koşubandım,bitanecik yoldaşım
benim en iyi dostum brokoli, pırasaaa,
gelsin kerevizler,gitsin kaloriler...

yeni bir haftaya bismillah

73.9 u gördüm sayın seyirciler! bu hafta ki hedefim 73 hadi bakalım.bugün hamilelkten kalma oruçlarımdan birini tuttum.temizlik çocuk derken çok kan şekerim düşmüş yahuuu. akşam kendimi zor frenledim.ama akşam yemeğinden sonra çayın yanında yedim bişiler.ondan rahatsızım şuan ve vicdanım sızlaya sızlaya gidicem yatağıma.off poff gidiorum yatmaya haydin iyi geceler.

bir kayserili gibi yedim de yedim

Merhabalar,
 
Evet hafta boyunca zurnanın zırt dediği günlere geldik.HAFTASONU!
Bugün sabah kızımı aşıya götürmek için erkenden yola çıktık.Kahvaltı etmemiştik ve eve döndüğümüzde kurt gibi açtık.O hızla eve gelirken pastırma sucuk ve hellim peyniri aldım.Evet bunu yaptım :( Neyse ekmeğe fazla dadanmadan bunlardan yedim.ama bi güzel midem bayram etti.Midemdeki havai fişekler ağzıma pastırma ve sucuk olarak geliyordu öghhh :p
Akşamüstü arkadaşlarla buluşana kadar başka bişi yemedim.Gittiiğimiz yerde de arkadaşın doğum günü için gelen pastadan ince bi dilim düştü bana onu iki hamlede hüplettim.Bu kaçamağı kendime bile farkettirmemek istiyordum çünkü.Ama yedim bitti.Neyse ki akşam yemeği yemicem.Yarın kaldığım yerden devam. Yani bugün tek öğün sağlam öğün olarak kapandı.Yarına nasip diyorum.
Yapılcak bir sürü ütü var ve kızım bugün elinde bisküvüyle evde dolandı.Oyuncaklar her yerde. Şu evin içinde o kadar daralıyorum ki.Hiç iş bitmiyor yaa.
Bu arada öğretmenim ben ve de bu sene kızıma bakmak için ücretsiz izin aldım.Evde durmaya alışkın olmadığımdan ev üstüme üstüme geliyor valla.Geçen senelerde hem hamileyim hem çalışıyorum die eve temizlikçi alıodum ama şimdi bahanem de yok hep evdeyim işim gücüm ne :( zaten de eski temizlikçime sinir oldum yenisini bulamadım. du bakalım kısmet.
Bu ara hayallerimde okula zapzayıf gitmek var.Herkesi şaşırtmak.Hamileyken kilo aldığımda insanlar öyle acımasızca yüzüme vurdu ki.Çok üzüldüm.
bi de zaten hamilesin duygusalsın.Her şeyi kafaya takıyosun. İnsanlar da seni ağzına dolamak için bahane arıyor.Hayır ben şimdiye kadar kimsenin kıçıyla göbeğiyle uğraşmadım arkadaş! Konuşçak daha önemli şeyler var bu hayatta.
Bir sonraki yazımda hamileyken neler başıma geldi onları anlatayım size du.

tüydüm ama kürkçü dükkanına da döndüm

Selamlar..
Bir haftadır ortalardan neden tüydüğümü tahmin edersiniz. geçen haftasonu diyetimi bozdum ve yedim de yedim.
Eşime dedim ki git bana bişiler getir çikolata gofret olsun. O da almış gelmiş bir sürü. Zaten haftasonu kahvaltısı diye yedim. Akşam lahmacun yedik. Sonra da çikolatalar kekler falan :( Sonra film izleyelim bi de mısır patlatalım dedik.Oldu mu her yer ödem, yağ.
Geçen hafta tartıda 73.5 görmüştüm.Oldu mu sana gene 75. :( Bu hafta yeniden anca 74 e düştüm.Bakalım inşallah haftasonu bozmam ama bana ders oldu. Eskiden çok emzirirken haftasonu yesem de farketmiyordu.Az biraz dikkat edince gidiyordu kilolar.Gerçekten emzirmek çok farkediyormuş.Şimdi daha az emziriyorum ve metabolizma durdu kaldı.
Canım da bu ara o kadar çok şey çekiyor ki..Regl dönemim geldi diye sanırım. bugün eşim elinde anteplioğlu poşetiyle tişört getirmiş. Anteplioğlu tatlıları deyince zaten benim gözüm kör olmuş,bilincim gitmiş tişörtü kemirmeye başlicakken eşim tuttu yani..
Hayır be kadın, yemekler kaçmıyor zaten bi süre tutucam boğazımı tut işte tut tut.Bu zamana kadar yedim de noldu.Yanımda dost mu oldular? Bütün mutsuzluğumun sebebi şu kilolar.
bugün 50 dakka yürüdüm koşu bandında.340 kalori yakmışım hadi inşallah. yarın da aynı performansı bekliyorum kendimden dicem ama yarın dışarı çıkıcaz bebeği aşıya götürücez sonra da arkadaşlarla buluşucaz. ya sabır diyorum