Faydalı Bilgiler

selam okur!

Nabıon?

Ben de iyiyim işte nossuun..Tartı bugün 72.8 gösterdi.Ossuuun canım osssuuuun gülüm.O kadar yemece haftası atlattım regl geldi geçti peheeeyyyy.En son 72.8 da kaldıydım zati.

Neyse bu akşam dedim ki benim gibi diyet listesine uyamayan kendi özgürlüğünü ilan etmiş diyetırlar için bildiğim şeyleri paylaşiim.Yani diyet yapmasak bile dikkat edersek kilo korumaya yardımcı şeyler..

* Sabah kalkınca bi koca bardak su hem bağırsakları temizler hem metabolizmayı harekete geçirir.içine abartmadan bi çay kaşığı sirke koyarsak yağ yakımına yardımcı olur.Sirkeyi abartmamalıyız mideyi hasta edebilir.

* Sabah iyi bir kahvaltı gün boyu açlık krizlerini önler.İyi kahvaltı derken poça börek sucuk sosis değil.Normal bi iki dilim esmer ekmekli yumurtalı bi parça peynirli ve de bol otlu bi kahvaltı.sağlıklı olacak yani.

* Fındıkta ölçü 10,cevizde 2,bademde 5 adet.Abartmaca yok.Antepfıstığı yağ yakıcı bi yemiş bu arada.

* Meyveleri illa süt veya süt ürünüyle ya da biraz yemişle yemek lazım şekeri hemen fırtlatmasın deyü.diyelim ki canımız çok tatlı çekti hemi de bol şerbetli.... sütle tüketebiliriz tatlıyı.Bazı doğu illerinde baklavayı ayranla ikram ederler bi sebebi varmış elbet :)

* Öğle yemeği 14.30 a kadar olmalı.Saat 15.00 ten sonra metabolizma yavaşlamaya başliyor.Yani kaçamaklarınızı 15.00 ten önce yapsak metabolizma gene de onu yakabilir.Akşam kaçamak yapmaktan iyidir.

* Çikolata yemezse ölecek hastalığına yakalandıysak  o gün sabah saatlerinde yemek lazım.Akşam yakalandıysak çikolatasızlığa; tamam yicem ama yarın sabah yicem deyip kendimizi kandıralım.

* yabanmersini, ahududu böğürtlen gibi kırmızı meyveler yağ yakımını hızlandıran meyveler.

* Zeytinyağı,zeytin,kuruyemiş ve çekirdekler,avakado ve siyah çikolata mufa denilen (tekli doymamış yağ asidi)   karın yağlarını yakmaya yarıyan madde içerir.diyetinize bunları ölçülü eklerseniz karın yağlarınıza etkili olabilir.

*Ara öğün gün içinde şart ama akşam ara öğününü yaparsam ben pek kilo veremiyorum.Çünkü dayanamayıp abartıyorum.

*krom iştah kapatıcı bi madde.Dr Öz günlük takviye tavsiye etmişti kitabında ama ne kadar bilemiyorum açıp tekrar kitabına bakmak lazım.Elma krom çayları var ben ondan alıp içiyorum arada.

* Kabak,pırasa,kayısı,incir,kiraz,kavun bildiğim bağırsak çalıştırıcı sebze ve meyveler.Kabızlığa birebir.

*Kışın balkabağı ve muz yenmesi gereken şeyler.Tam olarak neye faydalıydı hatırlamıyorum ama Dr Gürkan Kubilay tweet atmıştı.Soğukla ilgili bişiydi.

*Tarçın şekeri dengeliyor elbette.Maydonoz ve kiraz sapı çayları acayip ödem sökücü ve de idrar yolu enfeksiyonuna birebir.

*Spor için en güzel saatler sabah aç karnına ya da akşam saatlerinde.Akşam spor yapanlar daha çok yağ yakmışlar bi deneyde.Ben anca kızım uyuduğunda öğlen yapabiliyorum napan..

*Egzersiz şart.jillian micheals,leslie sansone ebru şallı benim takip ettiğim egzersizci ablalar.Eve alınabilecek en ucuz egzersiz aleti İp!İp atlamak acayip kilo verdiriyormuş.

*Dukan gibi protein ağırlıklı diyetler kemiklerden çalıp böbreklerde hasar bırakıyormuş.Gut ve kanser hastalıklarına yaklaanma olasılığını artırıyormuş.Geçen gün Dr Ayça Kaya söyledi.

*kahve ve acı biber metabolizmayı hızlandırıyor.Günde bi fincan kahve ve yemeklerin üstüne az bişi pul biber iyi olabilir.

*Günlük 1200 kalorinin altına düşmemek lazım.
*Her yediğin kalorisine bakarsak gerçekten caydırıcı olabiliyor.
*www kalorisepeti.com dan faydalanıyorum ben

*kefirin faydaları saymakla bitmez ve de tok tutuyor.Kefirshake yapabiliriz meyvelerle.Mesela kefire muz katıp blendırdan geçirince güzel oluyor.Ama portakal gibi asitli meyveler kefiri kestirebiliyor.Muz,elma, cennet hurması olabilir.Çok güzel bi ara öğün.

Neyse bildiklerim bunlar eklemek istersen çok sevinirim okur.Bişi öğrenirim en azından :) Bu bildiklerim kabul görmüş diyetisyenler,diyet mecmualarından,diyet kitaplarından geldi kondu buraya.



günah çıkarma

Eveet bu haftayı kilo veremeden kapatıyorum.Ama en azından almadım o yüzden seviniyorum.Zaten haftanın başından kararımı vermiştim.Bu hafta diyet yapmicaktım.Annemler bizdeydi.Sadece iki gün çorba detoksu yaptık anamla.Ödemim biraz gitti.Gene bile reglden bi şişkinlik hissediyorum.perşembe misafir geldi.akşamı biraz çerez yedim.
Dün eşimin doğum günüydü.pastasından yedim.Bugün de eşimin ablasının ikizlerinin doğumgünüydü.E ordaki ikramlardan da yedim.Yemezsem ayıp olurdu görümcem nihayetinde :)
neyse akşam yemeği niyetine bütün akşam sakız çiğnedim.Sakız vıcıdı şuan ağzımda.Birazdan çöpe atıcam ben de rahatlicam o da rahatlicak.
Bu hafta hiç spor yapamadım.Bu akşam biraz vicdanım dursun die bi iki yalandan mekik çektim.
İki aydır görmediğim insanlar bugün bana incelmişsin dediler.Süper bişi bu.İki ayda 4 kilo verdim.gene de iyi bişi bu..Ben 8 vermeyi hedeflemiştim ama kısfmet...
İşte sayın rahip pazar olmadan gelip günah çıkarayım dedim yarın başın kalaba olur deyüüü.Söyle  bana rahip kilo verebilecek miyim haa verebilecek miyim.bana kilo vermeyi de vaadediyor musun?
Hadin iyi geceler!

Gittik Geldik.

Selam canlar!

Ufak tatil kaçamağımız bitti ve de kürkçü dükkanına döndük.Annemler de bizimle birlikte bize geldiler torun sevmeye.
Bu tatilde normal insan miktarınca yedim.Yani diyet modunda da değil ama camış modunda da değil.Yangından mal kaçırmadım.Ama dün biraz abartmış olabilirim.Browni intense ve de rulo kat yedim.Bunları ne zamandır yemiyordum ve de görünce gözüm dönmüş.Neyse 3 gün karşılığında 3 gün çorbalı bol sıvılı detoks yapmayı düşünüyorum.Yolculuk ödem yapıyor ve de malum aylık döneme geldim şu an ödem doluyum.Bu ödemi atmam gerek.Tartı elbette 1.5 kilo fazla gösteriyor :(
Canımı sıkmıyorum.Ama diyorum ki ben hep diyet mi yapçam lan! Normal insan gibi yiyince direk kilo alıyorum.Etrafımdaki kızlara bakıyorum az camış değiller.Ve de kilo almıyorlar.Bana kaderimin bir oyunu mu bu?

Neyse ama değdi canlar vallahi değdi.Süper vakit  geçirdim.Anamı babamı kardaşımı dedemi ninemi yedi ceddimi gördüm.Hepsini öptüm kokladım.

Pazar günü saat 14.00 te havuza giriş yaptım.Havuz kalabaydı ama büyük olduğundan kalabalığı kaldırıyordu.Tek başıma gittiğimden kaydırak gibi grupla eğlenilecek sulu şakalar yapılabilecek atraksiyonlara girmedim.Tek başıma "yihuuuuuu!" diye kaydırağa binmenin ne alemi vardı ki?Ben de egzersiz diye bol bol yüzdün turladım durmadım.

Havuzun bir kısmını ayırmışlar ve rengarenk boneli kafalar orada dizilmişler.ne yapıyorlardı acaba? diye gittim yanlarına ben de sıra sıra dizilmiş kafalara karıştım.Meğer orası masaj yapıyormuş.Basınçlı su veriyorlarmış.Ne işe yarıyor dedim bi tane kafaya."Aman neblim ben vücuda yararlıdır herhalde" dedi.Gerçekten çok vizyonlu misyonlu bir ablaymış.Amaaaaan dedim oradan başka bi yere yüzdüm.

Havuzda emzikli bebeler gördüm bebek havuzunda "ayyyy benimkini de getirseydim ne güzel eğlenirdi" dedim ana yüreği işte.Kendine ayırdığım kırk yılın başında buluğum zamanda bile bebeğim aklıma geldi.
Neyse havuzdan çıktım saunaya girdim....rrrööööeehhh... dedim çıktım on dakka sonra. Oradan hamama girdim.Kapıda beni memeli teyzeler bıngıl bıngıl teyzeler karşıladı
.
Destur bre teyze dedim yaaaa bi destur.On dakka sonra teyzeler donları da çıkardı...
Bense gaaayet usturuplu mayomla edepli edepli keselendim.Kendini keselettirmek için muhabbet açan teyzelerden oohhh yhoooo dedim kaçtım.

Hamam kısmı iç dünyamı sarstı.Çıkarken kendimi "oy tombulum tombulum yoldan geldim yorgunum" türküsünü söylerken yakaladım.
Ama çok rahatladım yaaa mükemmel hissettim.Topuklarımı falan böööyyyle ovdum.Bi kilo ölü deri attım.

Güzel bi tatil oldu.Zaten ben  böyle seviyorum yaa.3-4 günlük kaçamakları.Tadında kalıyor.Hemen evimi özlerim zaten ben.

Geçen iki sene boyunca deli gezmiştik.Bütün fotoğraflarda hamileyim.Ömrüm hamile geçmiş gibi.9. ayımda yedi kule zindanlarının tepesine tırmanmıştım.orada doğurcam zannetmiştim.
Hamilelikten önce de baya bi şehir dışına gitmiştik.Çocuk olcağını sezmiş gibi gezebildiğimiz kar.En güzeli de urfa antep turuydu tavsiye ederim.

72 geldi hoşgeldi :)

Aziz Romalılar, değerli İsviçreli Bilim Adamları,Sayın Valim,Sevgili garnizon komutanı ve Sİz değerli basın mensupları!

Bugün burada çok kıymetli önemli bir gelişmeyi paylaşmak,değerlendirmek ve kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Sabırlı ve metanetli olmamız gereken bu süreçte çok önemli bi dönemeci geçmiş, bir zinciri kırmış bulunmaktayız.

Evet tartılar 72.7 gösteriyor.Ucundan kıyısından 72 nihayet göründü yihuuuuu. Geçtiğimiz haftasonu çok dikkat etmemiştim pazartesi gününden beri 300 gr gitmiş.Ona da şükür canım.

Yarın Yalova Armutluya gidiyoruz İnşallaaah bozmam diyetimi 72 yi görmüşken bırakmak olmaz değil mi :)

Bu arada çok şükür sağlığımız yerinde.Bunun için hergün şükrediyorum.Allah hastalıkla imtihan etmesin.

Tek derdimiz kilo o da kolay yiuuuu :)

Çocuklarda Obezite

Herkese günaydınlaaar dicem ama öğle olmuş haberim yok :)

Demin doktorum programını izliyordum.Obez çocuklar vardı ve  o kadar üzüldüm ki onlara.Yani burda suç kimde tartışmalı.
Çocuklar genelde normal kiloda doğmuş ama yanlış alışkanlıklardan ve de " yemek yeme!"" çok yeme!" baskısından obez olmuşlar.Hareketleri kısıtlanmış hareketsizlik kilo getirmiş bir kısır döngüye girmişler.
Tabi hemen 4 -yazıyla dört- kilo doğan kızımı kayırmaya başladım kafamda. Ya o da onlar gibi olursa :( Şimdiden çok iştahlı mesela.Yani kilosu normal gidiyor.Doktoru kilosuyla ilgili bi problem görmüyor şimdilik.Ama ileride bu iştahla nolur bilmem. Mesela öğlen çorbasını yiyor karşı komşuya gidiyoruz arada.Komşunun 2 yaşında oğlu var onun çorbasına da sulanıyor.Belki de meraktan ya da kıskançlıktan onunkini de istiyor. İkide bir gelip benden bisküvi istiyor.Gerçi bisküviyi yemiyor bi iki ısırıyor sonra elinden atıyor sanırım dişlerini kaşımak için istiyor :D
En azından doyunca yemek istemiyor bi kaşık daha iistemiyor mesela..Kendi yemeğini yemiş olsa bile bizimkileri de merak ediyor istiyor.Sanırım bu merak duygusundan kaynaklanıyor.
Neyse sanırım anneye çok iş düşüyor.Bana göre annede iş.Evde pişirmiceksin sağlıksız yiyecek.Kola neyim sokmicaksın alışmicak.Ama tamamen de yasaklamıcaksın arada bir yemesine içmesine izin vericeksin ama zamanlı.Mesela haftada bir iki gibi ve de ölçülü.Pişirirken yağına şekerine tuzuna dikkat ediceksin.Çocuğu spora oyuna teşvik ediceksin.
Zaten çocuklar da diyor evde güzel pasta börek görünce dayanamıyorum tutamıyorum kendimi..Psikolog da öyle dedi.Annen o kadar güzel yemekler yapıyorki yemen normal.Bence anne o kadar yapmasa çocuk da yemicek.Aman neyse bana konuşması kolay canım.Bi de onlara sormak lazım tabi.
Bu arada dün de zumbamı yaptım bugün oruca niyetlendim.Zumba ile ilgili güzel bi video daha buldum.
http://www.youtube.com/watch?v=4O1M8P21kmE

bu ara değişik bişey yapmak istiyorum.Hep fitnes hep fitnes sıkıldım.biraz da dans edelim.Bugün de eşim mesaiye kalabilir benim zumba dersleri yalan oldu yaa.
Neyse İnşallah 72 de görüşürüz cicişler yarına.

göbüş dediğin

Gecenin bi yarısı bu ne yazısı acep? Bana gelmişler herhalde?

Dostlarım sevgili terazi'nin blogundan bi siteye ulaştım dukaning diye ordaki başaranlara bakıyorum akşamdan beri.Resmen göbüşlü hatunlarda göbek neyim kalmamış yaa.Bana o kadar hayal geliyor ki...
Evlendiğimden beri kilo almaya başladığımdan son iki yıldır hamilelikte dahil hep göbekliyim.
Yani kendi halinde özgürlüğünü ilan etmiş durumda.E bi de sezeryan tabi..Daha da gitmez diodum ama du bakalım hayırlısı.
yazın 71 kiloya düştüğümde bile karnım baya farketmişti.arabaya otururken emniyet kemerinin göbüşümü pörtletmediğini görünce o an öyle şaşkındım ki. Böyle bi boşluğa düştüydüm.

O caaağğğğnım göbeğim nerelerdeydi can yoldaşım vefakar göbüşüm..Neler gördü neler hey gidi göbüşüm..Bebek 4 kilo olunca tahmin edersiniz ki göbeğim kocamandı.Şu an o kadar çatlakki.Hepsi hamileliğimin son iki haftasında oldu.Mideme kadar çatlak her yerim düşünün :( Son iiki hafta derimin acısından dayanamıyordum artık.Resmen sızım sızım sızladı yaaa.Bi de çok hareketliydi iyice çatladı..:(
Neyse çatlağa çare yok ammaaaa bıngıl bıngıl kalması kader değil sonuçta.İnş bi dahaki hamileliğime kadar elveda diyebilirim sevgili göbeğime.

No Woman No cry No Milföy

selamlar

bu hafta spor yapmicam demiştim ama gene duramadım. zumba zumba ne ola ki diye yutuuuup efendiye sordum bana bunu gösterdi

http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

bugün bunu yaptım 50 dk nasıl geçti anlamadım üstelik çok güzel ter attım ve de eğlendim.
Bu akşam eşim mesaide olduğu için kızımla başbaşa kaldım ve zumba gününü kaçırdım.Neyse bugün evde yaptım allahtan bi fasıl.
Dün akşam yemeğini çok hafif yemiştim. Öyle hafifki yemekten bi saat sonra kurt gibi açtım.Yok yok bişiler yiyim ben yoksa gece uyuyamam dedim.Zavallı eşimin dişinin kavuğuna gitmemiş zaten yemek.Ona baktım gitmiş haftasonu yaptığım milföylerden getirmiş.Benim de canım çekti.Amaan hafif yedim nasılsa bi tanesi en fazla kaç kalori olacak ki caaanıııım. dedim.. Akşam vakti bi tane milföyü hüplettim.Sonra merak ettim kalorisine baktım.

Taaaam tamına 200 kalori dostlarım. Bir süre mavi ekran verdikten sonra kızmaya başladım.

Yuhhhh insan yiyecek bunları! O kadar kalorili mi yapılır!niye yedim ki sanki !

O kadar gaza geldim ki süperfresh'e dava açmayı bile düşündüm :))

Neyse oldu olan ama bu hafta tartı benden yana sankim..

yeni hafta yeni umutlar

herkese merhabalaaar!

Çok güzel, az kalorili,bir hafta olsun hepimize inşalllllaaaaah...
her hafta pazartesi olduğu gibi bu hafta pazartesi de çok umutluyum. Ne olursa olsun vazgeçmiyorum.Bu hafta daha kararlıyım inşallah...bu hafta spor yapmak için çok kasmicam yaaa.zaten zumbaya gideyim diyorum.bugün böyle bi tuhaf hissediyorum zaten tansiyonum mu düştü ne yattım kaldım şuan.
Temizlik yapıcaktım tozu aldım banyoyu temizledim yemeğimi yaptım yattım kaldım.Bakalım güç bulabilirsem yapıcam süpürme işini de.
Bu haftasonu armutluya küçük bi tatil kaçamağı olabilir.Anamlar da gelicekler dedemin devremülkü var orada buluşuruz diyoruz bakalım.Tabi tatil demek kaçamak demek.Ama inşallah kaçamaksız olur.Annemleri de çok özledim bi yandan.Biz gidemezsek oradan gelirler belkim bize yakın nasılsa  yalova
Geçen hafta kilo veremediğimi görünce saldım...... abartmadım yeme işini... ama iyice de sıkmadım.kilo almadım da  vermedim de.E tartılma o zaman diyorsunuz ama ben tartılmayınca motive olamiyorum verdiğimi gördükçe daha hırsla devam ediyorum ama veremedikçe daha çok moralim bozuluyor orası da doğru.
salı perşembe zumba günü.bu akşam dişçi randevum var.Dişçiyle de işim bitmedi gitti yaa.Ama iyi oluyor.Akşam gittiğim için hiç bişe yiyemiyorum heh heh heh :)
Neyse cicişler hepinizi kocaman öpüyorum.Kimse okumaz sanıyordum blog işine girerken ama gizli takipçiler var görüyorum istatistiklerden.Şimdi isim verip rencide etmek istemiyorum :p
Hepimize güzel bi hafta olsun yeni bir hafta gitmeye aday yeni kilolar.bizim elimizde.Ya yiyip kalıcaz böyle şişko.Ya da sağlıklı seçimler yaparak göndericez bi iki kilo.Zaman çok hızlı geçiyor.Bi bakmışız zırt die öbür pazartesi gelmiş.Yanımıza kar kalan giden kilolarımız olsun inşalllaaaah.

yine bana hüsran yine bana hasret var tartıda

Sanırım 73 benim direnç kilom. bu direnci kırmak için napmak gerek acep? Haftaya paso oruç mu tutsam.Ben insanların aksine oruç tutunca kilo veriyorum.Gerçi bu hafta kilo verememenin nedeni de evdeki kek ve börek oldu.Yersen tabi veremezsin.Bi de diyor ki direnç kilom mu acaba!
 
Ama dostlarım inanın üç gün üstüste birer saat spor yaptım hiç mi oynamaz tartı yiuuuu..Neyse kek de börek de bitti şükür bi daha da yapmam.72 umutlarım bu hafta suya düşüyor yeni bir haftaya umutla bakıyorum.Böyle mel mel kedinin ciğere baktığı gibi yani. Dün mehtap hanımın gruptaki insanların 3 er 5 er kilo verdiğini görünce sinirden saçımı başımı yolucaktım yaa.Ben de yapabilirdim yeterince dikkkat etseydim.Hayır asla onları kıskanmadım.Takdir edilesi.Benim sinirim kendime..iradesizliğime.Bir dilim kek nelere maloluyor.Bir dilim börek bana ekstra hafta kaybettiriyor.
şuanda burda İbrahim Tatlıses gibi sinirlendim..Allah cezasını verecek!
ohaaa saçım birden kıvırcık oldu şuan yuhhhhhh bıyıklarım çıkmaya başlıyor,,yazarken kalvyeyi titretiyorum  tamam tamam o kadar da tatlısese benzemek istememiştim.
neyse  bu kadar zevzeklik yeter.Azimliyim vazgeçmedim.ne kadar uzun sürerse sürsün zayıflayacağım inşallah.

süper haftasonu

Selaaaamm benim dünyaaa güzellerim.

Nabıonuz? Valla ben neşeliyim bugün. Dün kaçamaksız bir cumartesiydi. Bugün de kaçamaksız bir pazar gidiyor hadi hayırlısı. Bu haftasonu ki başarılarımı size yazayım.

Dün kahvaltıda normal diyetime uygun yedim, yani her cumartesi kahvaltıları gibi camışlamadım.Derin derin nefes aldım sakin sakin kaçamaksız yedim.

Sonra arkadaşlarla buluşmaya avm ye gittik.Orada hepsi birer döner hüplettiler. Ben hiç bişi yemedim.Bahanemse kahvaltıdan yeni kalktık geldik oldu. Ordan çıktık kadıköye gittik. Orada bol yeşillikli ızgara köfte  dürüm yedim.Patateslerini yemedim. Akşama sadece meyve yedim.

Bu sabah arkadaş kahvaltıya davet etmişti.Börek falan da vardı ben sadece bi dilim kepek ekmeği eşliğinde bi parça peynir biraz domates kurusu bi tane de ayıp olmasın die ufak içili köfte yedim.Gerçekten azdı porsiyonum. Nutellaya bile sulanmadım.Dev bir nutella kavanozu vardı masada.Kahvaltıdan sonra ekler pasta geldi kızıma yediriyormuş gibi pinçikledim kızım da çok yemedi zati ben de yemedim.Eve gelince bi kase yoğurt çorbası içtim.Şimdi de pazardan aldığım mis gibi sokak simidini götürdüm ama daha saat erken ve simit çok da bi kaçamak sayılmaz di mi ehe ehe..

bu sabah tartıldım 73 kiloyum net!haftalardır en az 73.5 görüyordum.Önümüzdeki haftasonu inşallah 72 ile tekrar muhabbetimiz başlar.Zumbaya yazılmayı düşünüyorum bakalım hayırlısıylan.

öff pazar günlerini hiç sevmiorum yaa. süt gelio onla uğraşmak çok bi iş deil ama o kadar üşeniyorum ki.Ben biraz da tembelim söylemesi ayıp.Şimdi  gidicem pazardan aldıklarımı yerleştiricem,sütü kaynat sonra mayala sonra bebek uyanır mama mama diye yapışır bacaklarıma.bi dinlenemicem. Hadi kaçtım.72 de görüşürüz.