MPG 7. gün

Bugün pazar.Yeni hafta için alışverişin olduğu gün.Pazara gidiyoruz,sütümüz geliyor,market işleri falan.
Pazardan her hafta bi tane meyveciden alışveriş yapıyoruz.Adamın meyveleri güzel ama fiyatları biraz tuzlu.Biz fiyatını pek önemsemiyorduk,zaten ne kadar meyve yiyoruz,o da güzel olsun bari diye.Ama niyeyse adam bana pek güven vermiyor.Bi kaç falsosunu yakaladım.Hep kazıklanıyormuşum gibi hissediyordum.Geçen hafta mesela çilek alıcaktım yarım kilo.Sarı sarı çilekleri koymaya kalktı."Napıyorsun! zaten yarım kilo alıyorum, kırmızılardan koy.. bebek yicek!"dedim."Yeaa onlar olgunlaşır sonra" dedi.Babababababaa.....Çocuk kandırıyor sanki.Hayır!Çıkarttırdım sarıları kırmızılardan koydum ama iyice sinir oldum,zaten adama uyuzum.Neyse bu haftada hesapta alavere dalavere yaptı,Kabak aldım kilosu 2.5 liradan,seçtim biraz 3 liralık olmuş dedi.Neyse verdim parasını.Güvenemedim başka yerde tarttırdım 800 gr çıktı mı kabak!Abboooooov sen misin artık...Allah ne verdiyse çemkirmeye,çirkefe bağlamaya gidecektim ki anam kolumdan tuttu."Gel boşver almazsın bir daha adam anlar zaten iyi ders olur ona." dedi.Neyse doğru dedim.Arkamdan çocukla göndermiş 50 kuruşu meyveci.Hesabı karıştırdım demiş çocuğa ama nafile...Daha da almam.Hayır be adam.1 seneden fazla oldu hep senden alışveriş yapıyoruz.İnsan azıcık hatrına dürüst olur.Ya var ya,böyle şeylere öyle uyuz oluyorum ki içim kabardı gene.Neyse Apartman yöneticimiz 65 yaşındaki cingöz Behice Hanım da kazıklandığını söyledi.Koskoca Behice cingöz Behice yani.Onu duyunca kaçış yok pazarda biraz kazıklanmak kaçınılmaz sanırım dedim,biraz içim soğudu.Behice Hanımdaki potansiyel için bakınız mesela http://eksisozluk.com/entry/10707682

Ama ben böyle şeylerde çok pis çirkefe bağlıyorum artık.Kendimi şaşırtacak kadar.Ben normalde sessiz sakin bi insanım.Çok konuşmam ortamda.İyi dinlerim.

Bir keresinde marketten tavuk aldım,eve geldim direk buzluğa attım sonra çıkarttığımda koktuğunu farkettim ama iş işten geçmişti.Hemen gittim marketçiye "burdan tavuk aldım bozuk çıktı ona göre" dedim.

Bir keresinde pastacıdan pasta aldım,üstündeki profiterolün kreması ekşiymiş.Gittim "Merhaba geçen burdan pasta aldım kreması ekşiydi.Ona göre"dedim.Hayır zaten pastacı tek işi pasta yaaa hayret bişiy.

Bir keresinde sinirlenip avea müşteri hizmetlerindeki çalışana dedim ki,"beni bir daha müsteri hizmetleri aramasın, böyle bi talimat verebiliyorsam vermek istiyorum" "verebilirsiniz" dedi.Tamam dedim."artık gsm operatörümü değiştiricem bana fatura yollayın zaten fatura da yollamıyorsunuz"dedim.Tarifemden %50 den fazla indirim yaptılar." heaa tamam o zaman" dedim.

Böyle o kadar çok şey yaşıyorum ki..Hiç kimse dürüst çalışmıyor yaa.Gidip yüzlerine vuruyorum ama..Bizi de gerizekalı sanmasınlar.

Kızımın uykuları bi tuhaf bu sabah 4.30 da kalktı ayaklandık hep beraber.Bi de garip bir huyu var,kakası varsa uyumuyor kesinlikle.Bazen kakasını beklemek saatler sürüyor.Yapıyor sonra uyuyor.
Neyse uzun bir yazı oluyor günlük lak lak hiç bitmez.

Sabah:
iki dilim esmer ekmek
bi dilim peynir
bi tatlı kaşığı reçel
6 zeytin
çay

ara:
bi kaç tane  kepekli galeta yaptım ondan yedim.
bi portakal

Öğlen:
kabak yemeği
iki kaşık yoğurt  Çorba ve et yok maalesef
bi dilim esmer ekmek

ara:
bi lokum türk kahvesi

ara:
bi poça

akşam
bi tane çupra
salata
bi bardak kola :( balık gitmiyor başka türlü üzgünüm.

ara :
soda içerim.


MPG 6. Gün

Selamlar..Nasıl gidiyor cicişler? Ya beeen,şimdiiiii,şöylekiiii tüm kek poça haklarımın yerine hakkımı kurabiye ve lokumdan yana kullandım.Yanlış mı yaptım acaba?
Yani bu hafta boyunca toplamda 3 kurabiye 3 lokum yedim.Kurabiyenin birini bugün ki reçel hakkım yerine kullandım.Bugün kafama o takıldı.üç gün poça iki kurabiye ve kek hakkımız var diye biliyorum.İnşallah bi tarafımdan hak uydurmuyorumdur.Hayır bize zaten gelişi bu :p Neyse yedim bitti.Önümüzdeki günlere bakıciiz.Bunlar haricinde hiç ama hiç liste dışına çıkmadım ki bugün cumartesi ve camışlama ihtimali yüksek gün ve de evde 2 kilo lokum var :D 2 kilo lokumdan koca hafta boyunca sadece 3 tane yemek benim için başlı başına bi  başarı :D

Sabah:
iki dilim esmer ekmek bi dilim peynirden tost
6 zeytin
bir kurabiye
domates salatalık

Ara:
bi tane yeşil elma
3 ceviz

Öğle:
yoğurt çorbası
bi dilim ekmek
4 köfte
salata

Ara:
iki tane kellogsun fesleğenli krakerlerinden.iki tane dediğim paket hihihi.Ama bi paket 62 kalori ve toplamda 124 kalori zaten bi meyve ve 3 ceviz eder.Ya da bi kase yoğurt eder.

Akşam:
Kabak yemeği
İki kaşık yoğurt

Ara: papatya çayı

Nihayet özlediğim sporumu yapabildim bugün.30 dk jillian 6w6p level 1 yaptım.Eveeet 12 günü yarılamış oluyoruz sayın seyirciler.Bu diyet programının uygulanabilirliği ve motive edici olması bundan kaynaklanıyor bence.Sürekli kısa aralıklarla listeler değişiyor.Yarın pazardan bolcana sebze alayım.Kıymadan köfte yapıp buzluğa atayım  yemek düşüncesi beni geriyor çünkü.Akşamları bir dilim ekmek istemiyorum.Bir lokma olsa tabağımı sıyıracak,kalan yemeği çatalıma kaktıracak kadar mesela.O lokma olmadan ben doymuyorum ki yaaaa :(
Neyse ileriki listelerin çeşitliliği beni motive ediyor.Özellikle bu hafta yayınlanan benim için iki ay sonra gelicek olan listeyi iple çekiyorum :D
Simitli haftayı da iple çekiyorum mesela.Günler çabuk geçiyor yeaaa.Hadi yarın görüşürüz canlar.

MPG Diyeti 5. Gün

Eveeet bugün 5. günümüz.Duvarlara çubuk çizmeye başlicam. Reglden midir nedir doymuyorum ben arkadaşş yaaa.Yani yiyorum o an bi tokluk hissi geliyor ,bir saat sonra midem kazınıyor, "ara öğüüüün!" diye sayıklamaya başlıyorum.Normalde daha az yesem de doymamda bi sorun yok.O kadar da camış değilim ama sanırım reglden.Bugün 1 saatten fazla yürüdük dışarıda anamla.Ama tabi tempolu değil.Neyse o da bi hareket canım. Yediklerime bi bakalım buyrun:

Sabah:
iki dilim esmer ekmek çeşidi değişik dünküne göre ama lütfen çok dikkatliyim.
bi dilim süzme peynir
bi tatlı kaşığı reçel
6 zeytin

Ara:
bir portakal
3 ceviz

Öğlen:
enginar haşlaması bir tane
iki kaşık garnitür,
tavada yağsız pişmiş tavuk
yayla çorbası

Ara:
3 tane lokum.bisküvi niyetine.

Akşam:
Tavada pırasalı yumurta

Daha da bişi yemem diye düşünüyorum Çay içerim.Hareketsiz geçiyor ama.Annem de yanımda olduğundan,bebekle hep o ilgileniyor,ben bir tek yemek yapıyorum.Spor falan da yok du bakalım nolacak.Haftasonu başlarım inşallah spora.Öğlen de teferruatlı yemek yapmak gerektiğinden ne yicez diye kafam yoruluyor ama napalım ya uyulacak ya uyulacak.Önümüzdeki hafta için değişik değişik sebze alayım bari.Semizotu çıktı yaa süper.Pazar günü pazarımız bizim.Yeni haftaya girerken iyi oluyor pazar.Sütümüz de pazar günü geliyor.Ev mandıra gibi.Yoğurdu,tereyağını falan hep kendim yapıyorum.5 kilo süt geldiğinden gidip az yağlı süt almıyorum valla.Hem Mehmet Öz'ün asistanı dr Halit Yerebakan sütün yağını aldığınızda geriye şeker kalır demişti twitter da.Bana ne bana ne gidip light süt alamicam.Neyse gereksiz yere lafı uzattığımı,kendi içsel geyiğimle siz okurları bunalttığımı farkettim şuan.Yarın görüşürüz inşallah.Öpt,kib,bye..

MPG 4.Gün

Uykusuz bir gündeyim.Gece 12 de kızım uyandı saat 2 ye kadar uyumadı mızladı.2 de o yattı ben uyumasından emin olmak için biraz bekleyim derken 3 te yattım.8 de kalktım.Fena bigün değildi.
Yediklerim:

Sabah:
iki dilim esmer ekmekten yapılmış az yağlı peynirli tost
domates,salatalık,roka

Ara:
bir tane yeşil elma
3 ceviz

Öğle:
 mercimek çorbası
tavada sebzeli yumurta
bi dilim esmer ekmek

Ara:
3-4 tane bisküvi yulaflı ve petibör
diyet kraker bi kaç tane

Akşam
enginar haşlaması
tavada yağsız  tavuk
Garnitür iki üç kaşık
havuç salatası

Ara
papatya çayı ve bi parça bitter olur herhalde en fazla.çayım ocakta şuan bi kaynasın miss

Eşim haftaya da trabzon da yaa.Babasına bi türlü teşhis koyamamışlar.O yüzden tedaviye başlayamıyorlar.Hayati bi tehlike yok,iyileşmesi kuvvetle muhtemel ama hala tahlil sürecindeler bakalım.İnşallah en kısa zamanda iyileşir.
Bugün biraz zorlandım.Şöyle ki;şundan bi lokma bundan bi ısırık öyle çok alışmışım ki.Otomatik olarak elim gidiyor ama sonra vazgeçiyorum.Vazgeçince bi hayalkırıklığı,bi mutsuzluk çöküyor :)) Neyse buna nasıl alıştıysam tersine de alışıcam inşallah.Spor yapmadım.Evden de çıkmadım.Şu depresif karanlık günler gitsin artık İstanbul'dan.Anamla gezeriz diyordum ama bu havada pek mümkün değil bakalım kısfmet.Yarın görüşürüz canlar.

MPG 3. Gün

Selamlar.
Bugün sabah kalktığımda saat 8.30 du.Kızım uyanmış,altı alınmış,kahvaltısı yaptırılmış mutlu mesut oyuncaklarına dalmıştı bile.Nokadar mesut noldum ki nokurlarım..böööö neyse..
Annem sağolsun bana tatil yaptırıyor.
Bu arada kızım artık bana "Anneeeeee!" diye başka odalardan sesleniyor.Anne diyordu ama beni bizzat anne olarak çağırmıyordu.Daha çok "bibiii" diyordu ya da beni istediğinde basıyordu feryadı.Eskiden eşimle benim fotoğrafıma bakıp "baba" diyordu,şimdi aynı fotoğrafa bakıp "anne" diyor,sonunda doğru yolu buldu :D
Neyse yediklerime geçelim:

Sabah:
iki dilim tam tahıllı ekmek
bi dilim süzme peynir
6 zeytin
1 çay kaşığı reçel

Ara:
şekersiz sütlü kahve
bi tane eskiden bilir misiniz dobili bilyeler vardı.heh o büyüklükte minik bir kurabiye

öğlen:

Haşlanmış karnıbaharlimonlu az yağlı
haşlanmış hindi
bi dilim tahıllı ekmek
bi kase mercimek çorbası

Ara:

Bire yakın portakal
yarımdan az muz
3 ceviz

Akşam:

pırasa yemeği
iki kaşık yoğurt

ara:

bi parça bitter
bi fincan şekersiz sütlü kahve

spor yok malum dönemden dolayı izinliyim."örtmenim ben beden dersine giremicem :/" şeysinden :))
3 gün oldu ama bana bi hafta geçmiş gibi geliyor bu kötü bişi sanırım ama zorlanmıyorum.Yarın görüşürüz umarım.

MPG 2.Gün

Bebe dişlerinden ötürü üç gündür sabahın 6.30 un da kalkıyor.Bu diş sürecinde ikimiz de sinirden deliriciğiiiz.Haliyle kahvaltımı daha erken yapıp güne erken başlayabiliyorum..İyi bişi aslında.Ama ben kendim "self" kalksam o kalkmasa, ben bi güzel kahvaltımı yapsam yemeğimi koysam sonra uyansa çok mu bişi istiyorum? İkimiz aynı anda kalkınca,o sabah sabah açlıktan kıvranıyor,bacaklarıma yapışıyor bırakmıyor ki işimi yapayım.Hayır be çocuk zaten sana mama hazırlıyorum bırak da çabuk hazırlayım de mi..Çocuklar bu bir yaş civarı çok ilkel oluyorlar,konuşsan konuşamıyor,derdini anlatamıyor ebu gibu abu diye bağırıp çağırıyor.Açlık merkezli yaşıyor falan off zor dostlarım zor.Ama bi de tatlı,bi de şeker,sapık gibi sevip duruyorum çocuğu sürekli.
Bugün eşim bir haftadır hasta olan babasını ziyarete Trabzon'a gitti.Babanın beyninde kist varmış hem de tehlikeli bi yerde.Öyle olunca duramadı gitti haliyle.Neyse ki çok acil ölümcül bi durum değilmiş.Yine de beyin yani her an değişebilir her şey ama şimdilik iyi.
Koca gidince annem hemen atladı geldi sağolsun.Ana ben diyet yapıom bak! dedim hemen.O da zaten kilo almış gelmiş.(Hangi dağda kurt ölmüş) Neyse işte o da bana ayak uyduruyor bakalım.
 
Bugün yediklerime gelicek olursaaaak:

Sabah:
İki dilim esmer ekmek ama cinsi değişik çavdarlı
bi dilim peynir
6 zeytin
bi tatlı kaşığı reçel
domates

ara:
iki ceviz
bi portakal bi lokma muz

öğlen:
light tonbalıklı salata
bi kase mercimek çorbası
bi dilim esmer ekmek

ara:
bir kaç tane çilek porsiyonu 10 adet ama ben 10 tane yememişimdir.Pis pazarcı kötü çilek koymuş
yarım bardak süt..sütü içmesem de olurdu zaten çilek şekerli değildi,saman gibiydi
iki petibör

Akşam:
Haşlanmış karnabahar,az zeytinyağı ve sarımsak ve limonla tatlandırılmış güyaa :(
tavada yağsız tavuk
ayran

İşte böyyleee.spor yapamıyorum reglden ama 2 saat çarşı dolandık anamla. yarın görüşürüz inşşşallah.

MPG 1.Gün

Selamlar..

Dün en çok sevdiğim şeyleri doyasıya yedim.Kurabiye canavarı olduğumdan kurabiye aldım ve bi güzel yedim,çekirdek çitledim,browni intense yedim.Aklım kalmasın dedim :D
İyi halt etttim.Neyse bi karar aldım.Cidden  yani.Sonunu görebildiğim bir yol en azından.Tartı derdim yok artık.Hergün tartıya çıkmak yok.Stres stres gerilim gerilim oluyor.Hayır kızıma da bulaşmış.Dün onu yıkamak için soydum,yıkamadan önce dedim ki"hadi tartıl bakalım çık tartıya." o da çıktı tartıya.Tartılmayı biliyor öğrettik :D Gelişimini takip için. Neyse çıktı bu tartıya.Baktım 12 kilo.Dedim ki "ooo Zeynep kilo almışsın kızım dikkat et azıcık!"Sonra suyu açtım arkamı döndüm kızımı alıcaktım ki bi baktım tartının üstüne işemiş.ahahaha.Artık tartı kızımda korku mu uyandırdı kompleks mi oldu ne :D
Neyse yediklerimi yazayım:

Sabah:
İki dilim esmer ekmek
bi dilim peynir
bi tatlı kaşığı reçel
6 zeytin
beyaz çay

Ara:
bir protakal
beş badem

Öğlen:
Marul havuç ve light tonbalığından oluşan salata
yoğurt çorbası
bi dilim ekmek.

Ara:
bi fincan beyaz çay
bir paket 66 kalorilik special K domatesli kraker.

Akşam:
kabaklı peynirli domatesli yumurta
bi dilim esmer ekmek.
Ara:
Çay içerim.
Hadi bakalım güzel bigün oldu.Ama hiç spor yapmadım.Regl geldi diye.

Yeniden baştan

Selam benim canlarım.
Geçenlerde bi doktor demişti ki 70 kilo bi insan vücudu 7 kilo ödem tutabilirmiş.O zaman bende 7 kilo ödem varsa aslında ben 65 kilo falanım yihuuu e diyet yapmama gerek kalmadı madem :D
Şaka şaka tabiki de :D
Yarından itibaren otomatik pilota bağlicam.Hiiiç tartılmicam da 2 - 3 hafta.Mehtap Hanım'ın listelerden baştan başlicam inşallah.Her gün de gelip 1. gün,2. gün diye yazıcam.Bak yazmayınca bana dırdır edin he.Arkama yaslanıcam diyetimi yapıcam sporumu  yapıcam.Mehtap hanımın listelerine güveniyorum.Şimdiye kadar uyarlamaya çalıştım ama ben daha az yiyorum bundan diye çok da yapmıyordum.Ama diyeti yapanlar diyor ki; eskiden daha az yiyoduk ama veremiyorduk diyorlar.Ve de alınan sonuçlar garanti yani.Ay hadi inşallah bu sefer başarırım yaa.off bıktım artık kafamda sürekli zayıflama diyet.Bu sefer ne yedim ne ettim düşünmicem.Listede ne yazıyorsa o.Hafta sonu alışverişimi yaptım.Değişik ekmeklerden aldım.attıp buzdolabına.Salatalık malzeme ton balığı falan.Off bu sefer olsun yaaa nolur nolur..
Hadi yarın görüşürüz canlar.

kaldı mı ki daha?

Hello Dear!

Nasılsınız gençler?

Bugün de kendimi yorgun hissediyorum.Akşam oluyor yemeği yiyorum hop bana bi rehavet bi rehavet..Bugün sporumu yapamadım.Kocamın gömleklerini ütüledim,yemek yaptım pazı sarması belasına girdim ki off sormayın.Pazı yapraklarını çok haşlamışım ilk defa yaptığımdan bilemedim.Zar gibi ince oldular.El değmiyor yırtılıyor düşünün.Bir de pazı çorbası yaptım.O da güzel oldu.Tarifini yazayımSağlıklı bi çorba.

Malzemeler:

* 1 tane soğan
* 1 tane havuç
* 1 tane orta boy patates
* 2 tane domates
* 2 çorba kaşığı bulgur
* zeytin yağı iki çorba kaşığı
* 1 çay kaşığı tuz
* yarım bağ pazı

soğanı yağda kavuruyoruz ,sonra sırasıyla havuç patates,domatesi de katıp kavuruyoruz,Sonra doğradığımız pazıları ekleyip biraz daha kavuruyoruz en üste bulgurları atıyoruz.
Kavurma işlemi sırasında renklerin güzelliğine bakın.Benim çok hoşuma gidiyor sebze karışımları



Bir egeli olduğumdan ot çöp yemeye bayılıyorum.Dün komşum börülce salatası getirmişti valla hızımı alamayıp suyunu bile kafama diktim.
Sebzeleri hafif kavurduktan sonra su koyup haşlıyoruz.En son blendırdan geçirip yemeye hazır hale getiriyoruz.


Sarmaya çalıştığım pazılar,henüz üç tane sarabilmiştim ki kızım uyandı.Neyse ki o oyuncaklarıyla oynarken ben sarabildim.
Bugün yediklerime gelicek olursaaak:

Sabah:
Sağlıklı bisküvilerden bi kaç tane sütlü kahve eşliğinde yedim.

Ara yok öğle yok diğer ikindi arası:

İki dilim kek karşı komşuda yedim.

Akşam:

Pazı çorbası
Pazı sarması 10 tane yemişimdir
Bi tane su böreği :(
Üç kaşık yoğurt

Ara
Çay artı bi iki parça çikolata
Gayet bol karbonhidratlı bigün.Kulaklarımızdan pazı çıktı.Bugün diyet modunda değilim artık yaa.İki haftalık mini diyetim regl engeline takıldı.O zaman bu ruh haline uygun bi şarkı gelsin.Solist abideki Murat Göğebakan tribi içindeyim ben de.

kaldı 5

Selamlar.Şu an kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki..Eşim arkadaşıyla dışarda.Hayırlı kısmet işi varmış arkadaşının onun dedikodusunu yapacaklarmış.Aslında bugün de benim altın günüm vardı ama arkadaşlardan birinin dedesi vefat etmiş iptal oldu.Öyle olunca koca söz verdiği üzre arkadaşıyla buluşmaya gitti ama ben mal gibi kaldım evde bebeylen.Neyse ki bebe çabuk yattı uyudu.Ama ben de öyle yorulmuşum ki ortalıktaki oyuncak yayıntısını topladım yayıldım kaldım kanepeye.Daha mutfak duruyor,kızıma köfte yapıcam daha offf. Yazımı yazim de gideyim işime. Bugün ki yediklerim:

Sabah
kaşarlı tost,kaşarına kızım sulandı.tostun içini kızım yedi,kabuğunu ben kemirdim ahh annelik işte.

ara:
kızıma yaptığım sağlıklı atıştırmalardan tattım
bi tane portakal

öğlen

ezogelin çorbası

 ara
kızıma yaptığım sağlıklı atıştırmalıklardan yedim gene birlikte yedik.

akşam
iki parça yağsız tavuk kalça şiş
börülce salatası

spor yapamadım anca hamurişleriyle uğraştım.Kızım uyuyunca yapıyorum tüm işleri.öyle olunca biri eksik kalıo hep.İşimi bitireyim belki bi kahve ya da bitki çayı içerim bakalım.Hadi öptüm cicişler.

muzlu bisküvi ve çıtır kurabiyeler

Selamlaar...
Kızım için atıştırmalık,diş kaşımalık tarifler arıyorum bu aralar.Çünkü karşı komşunun oğlu sayesinde abur cubura alışmaya başlicak."Karşı komşu tüm kötülüklerin anasıdır!" gibi anlatıyorum ara sıra komşumu ama çok severim aslında çok iyi bi kadın,çok yardımcı bana da.Abur cubur 2 yaşından sonra kaçınılmaz oluyor sanırım.O alışmış bizimki de ondan göre göre alışacak diye korkuyorum.Neyse unutturuciim inşallah.Çok güzel hafifi bi tarif.Bizim tatlı krizleri içinde şeker içermeyen doğal şekerli bi tarif. Neyse lafı dolandırmiim. Aha da bu:

 
 
 
tarifine göre şekeri az olmuş.O yüzden iki kaşık pekmez biraz daha iş görebilir.
 
malzemeler:
 
4 yemek kaşığı tereyağ
 
yarım çay bardağı irmik
 
bir çay bardağı toz fındık ya da toz ceviz
 
bir tane muz
 
yarım portakal suyu
 
bir yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı pekmez
 
aldığı kadar un
 
malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.150-160 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.Tarifi www.gurmebebek.com dan aldım.
 
Bir tarif de tuzlu kraker kıvamında  nefis  bir tat.hollalalaa
 
 
Malzemeler.
 2.5 subardağı tambuğday unu
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
yarım subardağı dolapta soğutulmuş su
1 yumurta sarısı üzeri için
1 çay kaşığı karbonat
bi iki damla limon gıyır gıyır olsun diye.
üzerine çörek otu susam falan.ben koymadım kızım döker diye.nasılsa yiyemio.
 
su hariç malzemeleri karıştırın.suyu azar azar poça kıvamında hamur elde edene kadar katın.
yoğurduktan sonra yarım saat hamuru buzdolabında dinlendirin.Sonra şekillendirip yumurta sürüp fırına verin 180 de pişirdim ben. Bu da gurmebebekten alıntı.

kaldı 6

Selam kısçeler nabıonuz?

Benim de bugünüm süper geçti.Nihayet vicdanen rahat olduğum bigündeyiz.Ama tartı öyle demiyor.Bense ona "kahrol tartı al sana bomba!" diyorum.Ödemdir geçer diyorum.Şu regl belası gelse gitse diye bakıyorum.

Bugün Jillian Micheals'ın 6w6p programının 2. levelını deneyim dedim.Anam ölüyordum yaaa..O ne öyle....Ben ki ne kadar zamandır düzenli spor yapıyorum,artık sarışın kızı değil de zenci ablayı takip eder olmuşum hep..Ama bugünkü programda dostlarım ölüyordum yaaa.

Onun üstüne karşı komşuyla bebeleri aldık çıktık dışarıya.Bi saatten fazla dolandık yürüdük hep.

Neyse ne yediğimi yazayım hemen:

Sabah
2 dilim esmer ekmek
bi haşlanmış yumurta
beş zeytin
labne
sütlü kahve
domates

ara yok

Öğlen

Bi dilim ekmek arası peynir
ezogelin çorbası
çeyrek portakal

Ara:

iki kuru kayısı
iki kuru incir

Akşam

Ezogelin çorbası
3 parça tavada yağsız pişmiş kalça şiş tavuk
Salata

Birazdan çayımı hüpürdetçem.yanına bi iki kuru meyve yiyebilirim.Görüldüğü üzere ne lokum ne püskevit hiç bişi yok sayın okur peki buna ne diyorsun? Ben diyim,lokumları da püskevitleri de yedik bitti daha da kalmadı :D
Bugün lokumcunun önünden geçtik ama almicam dedim alınca yiyoruz.Eve sokmamak işe yarıyor aslında.Gerçi evde iki kavanoz nutella var ama ben hiç sulanmıyorum gün içinde hayret.



kaldı 7

selamlar herkese

Bugün o kadar çok temizlik yaptım ki şu saat oldu anca oturdum. Koltukları sildim,evi sildim süpürdüm,lavabo banyo,mobilya tozları,kızın oynamadığı oyuncakları ayıklamaca,yoğurt mayalicam derken ocağa süt taşmasının temizlenmesi,mutfak temizliği fiks,fazla havuçlardan cezerye yapımı falan derken piiii gün geçmiş gitmiş.Bu arada bi de dişçiye gittim bi saat ağzım ayrık bitmesini bekledim o da çok büyük bi iş mesela.Bu sene ömrüm dişçide çürüdü mübarek.
Bugün az yedim ama gerçekten sağlıksız bi gün oldu.

Yazayım hemen

Sabah:
süt yulaf muz karışımı daha önce tarifiini verdiğimden.

ara yok

Öğlen yayla çorbası
Yarım muz.Kızın artığı.:( Baya baya artıkçı anne oldum he.Kınama.. başa geliyor demek.

ara
iki çorba kaşığı bulgur pilavı hımm bu da kızın artığı.Fazla kaloriler hep kızın suçu.
Yarım portakal bunu artık demicem birlikte mutlu mutlu yedik.Yarısını o yarısını ben

akşam
nohutlu bulgur pilavı
meyve suyu şeker ilavesiz.,üstüne su katılmış.
iki güllü lokum üç petibör tatlı krizi sonucu göz dönmesi.

ara yok dişçiye gittiğimden çok şükür yiyemedim bişi :D
spor bilimum ev işleri.REgl olacağım için karnım şişti olsa da kurtulsam.Şu dönemler resmen ayak bağı diyette.

Kaldı 8

Pazar gerginliğinin üstümüze çöktüğü şu saatlerde herkese sendrom dolu merhaba hihaahahaha....
Hayır bana nooluyorsa bu sene ev hanımıyım bi yere gittiğim yok.Ama işte Bünye alışmış bi kere senelerce okul sonra çalışma hayatı her pazar pazartesi sendrom sendrom üstüne le le le yar sendrom sendrom üstüne heyy belalııım belalııım belalııım belalııım belaaaaağğğlııım.
Neyse zevzekliği bırakıp esas konuya döneyim.Ayyy valla ne sıkıcı şu pazar akşamı yaaa.Pazartesi bile daha güzel yaa.Hem LEyla ile Mecnun var pazartesileri ne güzel.
Neyse bugün yediklerimi yazayım da kurtulayım bi anda olsun bitsin.

Sabah:
misafirliğe gittik demiştik belirteyim sevgili okurlar.
bi buçuk dilim yufkadan börek
bi iki dilim peynir
bi ufak dilim kepek ekmeği bu ne alakaysa zati börek yedin bunu nie yiyon.
bi haşlanmış yımbırta.
bi iki zeytin.

görüldüğüü üzereee camışlanmış gene sabah.Hem alakasııız hem kaloriliiii üstelik üstelik üstelik derken şu videoya bakın bi yaaa bu çağrıştı şimdi üstelik derken.

ara öğün falan yok yarım paket eti karam gurme ve çeyrek muz yedim eti karam gurme 300 kalori olduğu için pinçik pinçik ısıra ısıra iki günde bitirdim anca.

akşam
bi tane ufak boy tavada az yağlı çupra.yağsız da denebilir.salata iki dilim ekmek

ara
bi kaç lokum tatlı krizi geldi de malum regl.daha da olamadım hayırlısı.

Bu haftasonu kötü geçti bence.Olmadı.Önümüzdeki hafta için motivasyonum kalmadı yaaa ağlayasım geldi şimdi.Ama yarın mini bi detoksla telafi edip devam etmek istiyorum.Eşim 69.9 u gördüğünde beni karaköye güllüoğlu baklavası yemeye götürcek.Böylece tekrar 70 olucam :D Neyse cancağızlarım inşallah güzel bi hafta olur.Bi iki başarı hikayesi okuyim de motive olayım bu hafta için.Yarım çok önemli.Güzel kaçamaksız  geçerse aynen devam inşallah.Hadi bakalım iyi geceler.

kaldı 9

Selamlar bugün yazıcak yüzüm yok :(
gene de yazıciim

Sabah
bi simit
bi dilim peynir
üç beş zeytin
bi tane tavada yumurta
simidin iki lokmasına sürülmüş nutella

öğlen
mevlüde gittim.sabah o kadar doymuşum ki yiyemedim üç çatal pilav yedim ayıp olmasın diye tulumba  tatlısı vardı yemedim valla battı göbek yuvarlana yuvarlana gider die yemedim.midem ufalmış yiuuu hehehe

ara mara yok

akşam
iki dilim ekmek
salata,5 zeytin
ekmeklerin bi dilimine tereyağı sürdüm peynirle kapadım hüp die yuttum
yarım bitter çikolata.eti karam var ya.iki ısırıktır herhalde.yarıısından az yedim. az önce sözlük yazarı arkadaşın yazdığını gördüm aha.gidim kafamı vurim duvarlara. http://eksisozluk.com/entry/32512860

yarın da arkadaşlara kahvaltıya gidicez.allah sonumu hayretsin.

kaldı 10

Selamlar. Bugün kahvaltıdan bi iki saat sonra tartılmıştım 71.6 gördüm yihuuu..Hemen bugün ne yediğimi yaziim.

sabah
bi dilim ekmek
bi yumurtadan tavada yumurta
biraz labne

ara yok

öğlen
kabak yemeği
4 çk yoğurt
bi dilim ekmek

ara
biraz kuru üzüm biraz leblebi toplam bi avuç etmiştir
biraz peynirli çubuk
biraz şekerli kraker biscolata mood var ya onlardan.

akşam
bi porsiyon kıyma kavurma
iki dilim ekmek
ekmeği bandım napim
iki lokum
şekerli kraker 3 tane falan
bi tane petibör akşam gözüm dönmüş biraz evet.Bugün de spor yapamadım hastayım diye.Hala geçmedi gitti.Ara mara yok daha.

kaldı 11

Güzellerim,cancişlerim,bitanecik şişkocanlarım,canlarım....

Nabounuz?

Benim bugünüm fena değildi.Dün çarşıdan geldik, bebeyi yatırdım,eşim geldi, yemek yediiiik hooop bana hastalık indi birden bire.Burnum, sinüslerim falan her yerim tıkandı, sulusepken bi hal aldım.Gözlerim sulandı, faranjitim coştu,yattım kaldım.O yüzden benim bugün oruç yalan oldu.Spor da yapamadım dinlendim.Zaten halim yok.

Geçen ki Leyla ile Mecnun da bi sahne vardı.Acayip gülmüştüm.Doktor,kafasında elma ağacı çıkan Leyla'nın babasına dedi ki;"Aç karnına sabah doktor programına çık muayene ol!" off yarılmıştım gülmekten hakkaten öyle.Sabahları Doktorum programını izliyorum ben de.Hergün sağlıklı beslenme konusu geçiyor.Bugün bi doktor daha geldi.İki haftada 4 kilo diyeti verdi.Bizim gibi 10 kilo fazlalığı olanlara göre değil."Hani 4 kilo versem yetecek" kişilerine uygun bi diyet.
Bi tane tatlı krizleri için tarif verdi enteresan geldi.Paylaşim dedim güzel olabilir.

7-8 tane hurma
Bi kase sarı leblebi.
Bi bardak yağsız süt
Leblebileri toz haline getiriyoruz robotta.Süt hurma ve toz haline gelmiş leblebileri kaseye koyup blendırdan geçiriyoruz afiyetle yiyoruz.

Tatlı krizleri için adam bi de dediki; bi ince dilim esmer ekmeğin üstüne reçel ya da bal sürün yiyin.O da mümkün tabi.Aman ben ne reçelli ekmek yicem lokum yerim bi tane mis gibi hem de sadece 15 kalori :D Ekmek artı reçel 100 kalori eder nerden baksan :D100 kaloriye 10 lokum yerim şişerim :D
Yarım simit yediğimizde günlük ekmek miktarından bi dilim azaltmamız gerektiğini söyledi.Simit masum dedi oleyyy..

Bugün ağzımın tadı yok su içmek için bi tuhaf.O yüzden suyu içebilmek için içine limon damlattım hep süper oldu.Hep öyle mi içsem acep?
Karşı komşu gelene kadar günüm çok güzeldi.O geldiiiii kahve artı lokumları da hüplettim.Olsun iyi oldu kızım çok sıkılmıştı.Karşı komşumun oğlu 2 yaşında kızıma arkadaş oluyor.
Bugün yediklerimi sayayım.

Sabah:
Çeyrek ekmekten kaşarlı tost

Ara:
yok

Öğlen:
Bi buçuk kase yayla çorbası
Üç beş kraker

ara:

yarım yerli muz

Ara:

Neskafe üçü bir arada
4 petibör
3 lokum :( eski usül petibörün arasına lokum koydum çok üzgünüm şuan ama o sırada çok mutluydum.

Akşam:

yarım kase tarhana
yarım porsiyon kabak yemeği
yarım porsiyon kıyma kavurma
iki çorba kaşığı yoğurt
bi bardak şeker ilavesiz meyve suyu
bi dilim normal ekmek.

Böyle canlar.bugünkü yediklerim 1200 kal civarında

kaldı 12

Hello dear!
 
Ya bugün kendimden hiç memnun kalmadım.Sevmedim kendimi ı ıh olmadı sankim :(
Öğlen yemeğini cücük kadar yiyip sonra gözün dönerse öyle olur tabi.Olsun çok bişe sayılmaz.Bugünkü yediklerim 1403 kaloriymiş.
 
Yazayım yediklerimi:
 
Sabah:
 
*iki ufak dilim esmer ekmek
*üç beş zeytin
*bi yımbırta haşlanmış
*bi ufak salkım domates.
*yarım fincan sütlü kahve şekersiz.
 
Ara yok! Öğleden önce canım hiç bişi istemiyor ki tam tersi olsa keşke.öğleden sonra gözüm dönüo.
 
Öğlen:
 
*Yarım kase çorba 3-5 çorba kaşığı kadardır yanı kızımın artığı sağolsun.tarhanayı sevdiremedim gitti.Gerçi biraz da acı olmuş.Ben de diyorum niye dilini çıkartıp eliyle dilini elliyor..
*Üç tatlı kaşığı çilekli puding.Bu da kızımın artığı.
*Bi tane muz
 
Ara:
 
*Yarım simit
*İki tane lokum.lokumcudan lokum alıodum da taze mi die baktım mecbur.Çünküm bi iki kazık yedim artık akıllandım tatmadan almıorum.Napalım iki tanesi 30 kalori dio internet.
 
Ara 2 :
 
Bir ufak muz :(
 
Akşam:
 
* Bir kase tarhana çorbası içine ekmeğin köşesini kırpıkladım attım.
* Zeytinyağlı kabak yemeği
* Üç çorba kaşığı makarna
* İki çorba kaşığı yoğurt
* Yarım bardak şeker ilavesiz meyve suyu.

Yarına oruç tutucam inşallah.O yüzden meyve yiyebilirim bi porsiyon.
Bugün bir saat sporumu yaptım dünkü gibi.Artı üstüne 3 saat hiç oturmadan çarşı gezdik karşı komşuylan.Zaten simidi de o aldı bana kakaladı."Al  tek başına mı yiyim ben bunu" dedi...Sıcacıktı dostlarım fırından dumanı üstünde çıkmıştı.Eskiden olsa iki tane yiyebilirdim ama yarım simit iyi kurtardım :D

iki haftalık diyette kaldı 13

 
Güzel geçen bir günün akşamı böyle güzel bi tabağı getiren karşı komşuya ne demeli?
 
Ay çok sağol eline sağlık dedik ehh...
 

Bir böreğin yarısını yedim farklı olanın da bi lokma tadına baktım o kadar.Bu arada karşı komşu demişken; dün gece rüyamda karşı komşudaydık.Karşı komşunun arkadaşları da gelmiş.Bana diyorlardı ki "ay hala hamile gibisin göbeğin ne kadar çok kalmış hihohaha" :( Hayııııır zayıfladım ben artııııık diye haykırmak istedim.Ama hala  yeterince zayıflayamadım :((Neyse olcak inş.
Bugün nasıl geçti hemen anlatayım.Hastalığım hala geçmedi kırgınlığım devam ediyor ama gene de daha iyiyim.
Bugün bir saat spor yaptım.Aha yaptığım videolar.
 

Bu programı seviyorum jillian forever...


Bu da bi çeşit zumba ama çok güzel.Türk işi kıvırtma artı salsa artı hint dansı karman çorman çok eğlenceli :)

Gelelim yediklerime.

Sabah:
bir buçuk dilim esmer ekmek
ekmeklerin üzerine labne sürdüm
üç beş zeytin
bi tane ufak salkım domates

ara yok

öğlen
kereviz yemeği
iki ufak dilim esmer ekmek
bir tane ufak portakal

ara:
sütlü kahve şekersiz
bi tane kepekli bisküvi
bi tane unonun biskottosundan
biraz peynirli çubuk
iki tatlı kaşığı çilekli puding

akşam
mercimek çorbası
bi dilim den az ekmek
kereviz yemeği yarım porsiyon
iki parça kalça şiş tavuk.yağsız tavada pişmiş soya soslu.
bi de yarım börek

eh artık yemem daha boşanda semerimi ye dediğinizi duydum :)

güzel bir ara öğün yulaflı muzlu süt

Ben bunu çok seviyorum.Sütlü tatlıları daha çok sevdiğimden sütlü tatlı ihtiyacımı gideriyor.Buyrun efenim tarifi:



Bir tane yerli muz
üç çorba kaşığı yulaf ezmesi.
iki tatlı kaşığı dövülmüş fındık
aldığı kadar süt.puding kıvamı kadar olacak.

Muzu robottan geçiriyoruz.Üstüne yulafları koyup sütle kıvamını bulduruyoruz.Üzerine de fındıkları serpiyoruz afiyetle yiyoruz.Yarım tatlı kaşığı balla da tatlandırabilirsiniz ama zaten muz şekerli bi meyve.
foto iklimim.com diye bi siteden alıntı.benimki çok daha güzel görünüo ama bugün yapmaya üşendim kendime. :D

şekersiz az yağlı kek

Selamlar..
Tatlı krizleri için sağlıklı tarifler koyuciim ara ara.İşte şekersiz kek tarifi:



malzemeler
3 yumurta
3 çorba kaşığı pekmez
 yarım çay bardağı sıvı yağ
bir çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı diri dövülmüş fındık
göz kararı ince dilimlenmiş kuru incir
göz kararı ince dilimlenmiş hurma
isteğe göre kuru meyveler artırılabilir
16 çorba kaşığı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


önce pekmezle yumurtaları çırpıyoruz.
süt ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz
önceden 10 dakika sıcak suda bekleyen kuru meyveleri fındığı ve tarçını ilave edip unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.karıştırıp kaba döküyoruz sonra fırına...
yalnız bana un miktarı biraz fazla geldi sanki ben tepeleme çorba kaşığı koydum ondan oldu belki.un miktarını azaltabilirsiniz.
ufak kare bocamda pişirdim.170 derecede.

İki hafta için kaldı 14

Selamlar
En son 72 de kalmıştım hala 72 yim.Geçen hafta pek fazla kasmadım.Daha doğrusu şartlar biraz öyle gerektirdi.Eşimin kardeşi ameliyat oldu  bizde kaldı bi süre.Onlara göre yemek yaptım.Kendimi pek düşünemedim.Sütlaç yaptım kek yaptım kemik suyuna çorba yaptım pilav yaptım nutella girdi eve.E biraz yedim onlardan.Abartmadım.Geçen hafta spor da yapamadım.O yüzden kilom sabit bu hafta.Önümüzdeki iki hafta kasıp 70 e inmeyi hedefliyorum.
Haftasonum güzel kaçamaksız geçti.Sanırım içimdeki haftasonu canavarını dizginledim.Pazar günü havuza gittik.Havuzun içinde yüzmenin yanında egzersiz de yapalım dedik.
Zapzayıf yüzme hocasından yardım istedik egzersiz konusunda.
"şeyy acaba nasıl göbek eritebiliriz suyun içinde" diye gayet ezik bir soru sorduk bir kere.
"kıs kıs kıs kıss göbek mi eritmek istiyorsunuz kıs kıss kıs kısss ..o zaman şöyle yapıcaksınız bla bla blaaa.." dedi dalga geçti bizimle.ühüüüüü boynumuzu büktük gözümüzdeki birer damla yaş dudaklarımızı büke büke içimizi çeke çeke söylediği hareketleri yaptık.
Havuzdan çıkıp saunaya girdikSaunada bir teyze "ayyy kızlar vallahi zayıflamak istiyorum ama ekmeksiz yapamıyorum napsam ben?" diye dert yandı.Ben de hemen diyet gurusu olarak ona tavsiyelerde bulundum
".Kel başa şimşir tarak büşra gel sen bu işi bırak bu ne perhiz what is this" dedim kendi kendime son zamanlardaki performansıma bakarak :D Yani çok yavaş gidiyorum yaaa.Alem kaç yüz kilo verdi ben daha anca 5 kilo oldu 3 ayda.Artık hızlanmam lazım.O geldi bu gitti şunu yedim bunu yedim derken çok yavaş gidiyor.Neyse veremeyedebilirdim.Eylüle kadar vaktim var.Haziranda en fazla 65 Eylülde de 60 olmayı hedefliyorum.Ne kadar kalmış nisan mayıs haziran :(
Neyse gençler bu iki hafta ultra sıkıyorum.Ve her gün gelip ne yediğimi yazıyorum buraya oki doki?
Bugün nettim ne yedim yazayım hemen:

Sabah:
bi koca bardak maydonoz suyu
bir buçuk dilim çavdarlı ekmek
bir haşlanmış yumurta
ekmeklerin üzerine labne sürdüm
üç beş yeşil zeytin
mate çayı
bi tane kepekli bisküvi

ara:
kereviz yemeği için sıktığım iki portakalın posasını kemirdim

öğlen:
iki paket kellogsun yeni çıkardığı 62 kalorilik fesleğenli krakeri yani 124 kal.
bi muz

ara
bi tane petibör
sütlü kahve
ufacık kızımın kemirdiği gofret çöpe gitmesin dedim iyi halt ettim. yarım parmak büyüklüğündeydi.

akşam
mercimek çorbası
kereviz yemeği
bi dilim ekmek.

ara çay olur.

egzersiz yapamadım temizlik yaptım. zaten hastayım dün gece ateşlendim.idrar yollarım enfeksiyon kapmış üstüne boğazlarım gıcık.neyse yarına görüşürüz umarım öptüm kib bye


72 net!



Eveeeeet 72 yi giden 800 gramı bu güzel ergen şarkısıylan kutluyorum.Şarkının girişindeki "you can do it!" gazı hepimize gelsin şişkocanlarım benim.Hepimiz zayıflicaz hepimiz hepimiz...Bir ergen enerjisi geldi bana şuan bi manda yiyebilirim.Sonra da sabaha kadar zıplayabilirim yihuuuuuu
Yazımı burda kesiyorum zıplamaya başlıyorum siz de zıplayın hadi bakim kalori yakarsınız hem..yukardaki şarkı bitince aşşadakiylen devam edin hadi hadi...

güzel pazarlar efenim..Hallelujah!