Anama geldim

Selamlar..

Hazır havalar iyicene yaz sıcağına dönmeden, akçay yazlıkçıların akınına uğramadan,ücretsiz izinde olmamın avantajını kullanıp seneye tüh keşke gitseydim dememek için kocamı bıraktım anamın yanına kaçtım.Kocamın bana dediği ilk şey" o göbeği erit gel şişko!" oldu sağolsun. :D
Kızımı aldım uçağa atladık geldik.Çok şükür ki artık edremit havaalanı işliyor.yoksa otobüsle hayatta kızımı getiremezdim.Kurt kaynıyo mübarek.Bi saat uçak yolculuğunda bile zor tuttum.
Akşam geç geldik biraz mama yedirdim,normalde sallanmıyor ama olağanüstü hallerde sallıyorum ayağımda.mesela diş çıkarttığı zamanlarda da sallanarak uyuyor.Neyse uyudu,iki saat sonra kalktı saat 1.30 olmuştu.Annaneyle oynamışlar ben kanepede biraz kestirmişim.Sonra kalktım yatıralım dedik.Yatmıyor bi türlü korktu tedirgin oldu yabancı yer diye.Neyse baktım benden ayrılamıyor bi türlü yanıma yatırdım.Sarıldı bana sıkı sıkı bi de burnumu tutuyor niyeyse öyle uyumaya çalıştı.Dönsem uyanıyor gidicem sanıyor falan.En son ezanları duydum yani.Sabahın köründe de uyandı mübarek çocuk.neyseki annem ilgilendi ben biraz uyudum.
Annem de yıllardır diyette olduğumu bildiğimden yemek konusunda beni zorlamıyor destekliyor.Bakalım sabahları yürüyüş mürüyüş inşallah bi 3 kilo veririm.İki hafta kalmayı planlıyorum en az.

bişi


2013-05-23 tarihli kaloricetvelinizMiktarKalori
 [1]Açma0.25 ADET63
 [2]TAMEK-fruit mix125 ml59
 [3]Negro10 GRAM48
 [4]ülker çubuk kraker0.20 paket32
 [5]Yayla Çorbası1 PORSİYON115
 [6]sade krep2 adet114
 [7]Yoğurt (tam yağlı)100 GRAM68
 [8]Nektarin2 ADET133
 [9]Sahanda Yumurta1 PORSİYON160
 [10]Ezine peyniri30 GRAM84
 [11]sade krep2 adet114
Toplam :990 kal.

aha da yediklerim.bugün anamların yanına yazlığa akçaya geldik.detayları anlatıcaktım amma çok yorgunum ve de geç oldu.yatim ben en iyisi :) 

seriously

Selamlar
bugün de yoruldum 3 saat çarşı dolandım.kaç kalori yaktım acep? bugün yediklerimi yazayım hemencik.


2013-05-21 tarihli kaloricetvelinizMiktarKalori
[1]kinder süt dilimi1 adet117
[2]Izgara köfte (dana eti orta yağlı)2 adet120
[3]Semizotu Salatası1 PORS.(80GR)20
[4]Ekmek0.5 DİLİM33
[5]Tavuk Sote1 PORSİYON230
[6]Nesfit meyveli (40 gr 125 ml yağsız süt ile)1.5 PORSİYON279
[7]Beyaz Peynir30 GRAM75
[8]sade krep2 adet114
[9]Kuru kayısı2 adet36
[10]Yumurta (haşlanmış)30 GRAM47
[11]Domates1 ADET14
[12]siyah zeytin5 adet (3gr)40
[13]Ekmek1 DİLİM65
[14]Beyaz Peynir30 GRAM75
Toplam : 1265 kal.
65 kg 2013-07-101205 kal.Hedef1265 kal.
Bugün72 kg2262 kal.İhtiyacın
Dikkat! Günlük hedef kalorinizi aştınız.

3 kaloricik aşmışım günlük miktarı ehe mehe :D

previously on şişkoroman

Efenim bilindiği üzre 77 kiloylan aralıkta diyetle kafayı bozmuş en son 70.5 kiloya kadar inmiş kayın pederlerin gelmesiyle bir ay sahalardan uzak kalmış bir kaç gündür de sahalara dönme çabası içindeyim.
Kasmadan haftasonunu geçirdimBugün tam manasıyla işe odaklandım.Egzersiz niyetine bolca temizlik ev işi yaptım.Kafam ağrıdı şuan çok yorgunum.Dışarı çıkamadım hiç ama sanırım hava çok sıcak.Kızım da evde sıkıldı ayakkap diyip durdu yazık.Napayım valla hiç halim yok saat de zaten 21.00 oldu olacak an itibariyle.kırsın dizini otursun canım aaa.
Bugün ne yediklerimi yazayım.

Sabah
5 kaşık nesfite yarım su bardağı süt

ara:
5 tane küspe eti form bisküvi
bi tane yeşil elma

öğlen
iki yumurtadan tavada yumurta
5 zeytin
bi domates
bi dilim ekmek
bi tatlı kaşığı reçel

ara
4 tane kuru kayısı
form çayı baaarsaklarım kurudu gitti de.

akşam
mercimek çorbası
4 köfte
yarım porsiyon pazı yemeği
bi dilim ekmek
salata

ara yeşil çay


Detoks sonrası

Eveet iki günlük detoks ardından kaç kilo verdiğimi bilemiyorum.Çünkü bizim tartı çok dengesiz tartıyor,kızım üstünde tepine tepine bozdu sanırım tartıyı.Ama şöyle diyim.Bundan bir ay önce 70 küsür kiloydum ve bir tane pantolonumun düğmesini zınk kapatabiliyordum.Bugün aynı pantalonu giydim denemek için gene kapatabiliyorum.Ayrıca bir tane elbisem vardı fermuarı kapanmayan.Bugün kapatabildik eşimle birlikte :D
Bugün bizim taşdelen mesire alanında arkadaşlarla birlikte kahvaltı yaptık.Makul ölçülerde yedim.3/4 simit,peynir zeytin vs.birer tatlı kaşığı da ,nutella,kaymak ve reçel kombosu yaptım :D
Akşama kadar bişi yemedim.Akşam döner yedim aferim bana.Neyse bugün detoks sonrası dinlenmece geçti.Yarından devam.Yarın teee floryaya düğüne gidicez.Gene elbisem yok gene elbisem yok.höff..Neyse ..devam.

Detoks 2. gün

Herkese günaydınlaar.
Dün detoks günümün birinci günüydü ve de iyi geçti diyebilirim.Bİ iki ufak kaçamağım oldu bayılmamak için.Hala emziriyorum ondan sanırım akşam kendimi iyi hissetmedim.Toplamda yaptığım kaçamak bir kaç kraker,bir kaç tane küp patates yemeğinkilerden,iki kaşık bulgur pilavı..Gerisi hep uydum hep uydum.Ya o kadar çok yiyorken birden katı bir yasağa girmek de zor gelmiş olabilir şimdi bana.Ama ayranın tadı güzel en azından .Balkabağı çorbası gibi  değil.Töbe yarabbim.nimet nimet..
Bugün daha dikkatli olucim ve de tam gaz devam.Mayıs çıkmadan 70 haziran sonu 65 olsun ne süper olur.ramazanda kilo veririm zaten ben hep.Ay hadi inşallah.
Sabah da külçe gibi kalktım yaa.Resmen kendimi sürüdüm kızım uyanmadan rahat kahvaltı yapim diye zorrla kalktım.Neyse ki şuan kahvaltımı yapabildim.Bugün spor niyetine ev temizliği yapıcam bakalım.
Hadi o zaman görüşürüz canlar.sizi Beyonce'un kaçışan tavuklar gibi dansettiği şarkısıylan başbaşa bırakıyorum.kıs kıs kıss çok komik yaa çok güldüm ben izlerken.Ama bi izleyin aynı kaçışan tavuklar gibi dansetmiyorlar mı?Yani kareografi çok kötü bence.

Detoks 1.Gün

Herkese günaydın ve de bugün regaip kandili.Kandilimiz mübarek olsun!
Sabah kocamla birlikte kalktım,saat 6 gibi.Sonra bi koca bardak limonlu suyumu içtim.3 mil leslie ile tepindim.Duşumu aldım,bi koca bardak daha limonlu su içtim.Ayran çorbamı hazırladım,kahvaltımı yaptım.Şimdi de beyaz çayımı içiyorum mis gibi.Çok huzurluyum gerçekten.
Evde sereserpe yayılmayı özlemişim gerçekten.Yani kayın kısmının bana bi eziyeti yoktu, sağolsunlar ama evde biri olunca illa yani rahat edemiyor insan.Bi annem gelince çok rahat oluyorum :D Her işi anam yapıyor çünkü :D
Bu arada dün eve giren sinek gitmemiş hala çok şükür.Kızım sineklere bayılıyor.Siii..siiii diye kovalıyor akşama kadar sinekleri.
Şu yazıyı niye yazıyorum aslında..Akşam zaten yazıcaktım ama neblim canım istedi yeaa böyle oturmuşum sakin sakin.... kızım da uyuyor.Evde de kimse yok,ben de uzun zamandır yazamadığım bloguma sarayım dedim napim.
Evde bi ton iş var aslında.Çarşaflar,temizlik yemek,ütü.Ama bana ne.Şimdiki keyfimi hiç bozamiciiim.
Bu arada Sevgili Şule yoruma da yazmıştım ama belki görmezsin deyüü burada da bir kez daha sorayım.1.5 kiloyu verdikten sonra hemen geri aldın mı acaba? Aninda geri alınacaksa hiç anlamı yok aslında.Ama gerçi iki gün detoks yapıp sonra diyete başlayınca niye alasın ki?o da var.
Neyse bu yazı kendi içsel geyiğime dönmeden gideyim bari.bir de müzik olsun.Günaydın.

50 yaşımda madonna gibi fit olabilecek miyim acep :(

Eveet

Selamlar
Bir aydır diyet yapmıyorum.Yediklerime dikkat ettim mi? Hayır :D
Kilo aldım mı?Belki bir en fazla iki.Kıyafetlerimde çok bi değişiklik yok.Tartımız dengesiz o yüzden anlamıyorum.Bi çıkıyorum 74 küsür çıkıyor sonra bi daha çıkıyorum 72.2 falan çıkıyor tok karnına dün tartıldım en son böyleydi :DHangisine inanayım bilemedim.Ama 74 lük bi göbek yok yani biliyorum kendimden.
Bu bir ayda kafama göre canımın istediğine göre yedim her şeyden hevesimi aldım.Lokum delisiydım,lokum deyince şuan midem döndü.Kek yaptım yaptım yedik.Gelene gidene baklava verdim öğğ geldi.Ama bi o kadar da hareket ettim demek ki.Zaten benim yemeklerim hafif oluyor.Yağı tuzu salçası az.Pilav yedim bol bol.Normalde olsa pilav kesinlikle yapmıyorum evde.
Velhasıl yiye içe geçti bir ay.Yani bir sorun niye yedim?Niye yedim ?
Şimdi ev sahibisin daaa..Yiceksin ki misafir de çekinmeden yesin.Akşamları çayın yanı hiç boş olmadı.Yemekler hep üç çeşit oldu mecbursun napçan :D
Ama hareketim de çok oldu sanırım.Hep yemek yap,kızın peşine koş derken baya bi hareket ettim.Kızım yeni bi adet çıkardı.Gecenin köründe kalkıyor,oynuyo oynnuyo sabah ezanıyla yatıyor.Geçen gün gece 3.30 da kalktı sabah 7 de yattı.Bu arada kızım da hastalandı,diş çıkardı bol bol,bi ara öpücük hastalığı denen kızamığa benzer bişi geçirdi.
Babamız ise serum tedavisi gördü bu arada.Bize göre daha iyi durumu.En son doktora gittiklerinde yatıralım bi on gün daha testler yapalım dediler.Ama baba yeter dönücem ben dedi.Biz de zorlayamadık tabi.
Hastalığına teşhis koyamıyorlar bi türlü.kortizol tedavisi iyi geldi ama.Artık Trabzondakiler ne dicek ona bakıcaz.
Yarın iki günlük detoks yapıcam inşallah.Detaylı şurdan bakabilirsiniz.Diyetisyen tavsiyesiymiş.Ayda bi kere uygulanabilir kilo fazlası olanlar iki kere uygulayabilirmiş.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/298244-100-detoks-diyeti-deneyimlerimiz.html

Sonrada bi hafta taylan kümelinin ödem attırıcı listesini denicem.Paylaşırım nasıl olduğunu.
Sonra MPG ye devam.