3 lahmacun bir diyet götürüyor mu hocam?

Selamlar
Dün diyetimin ilk günüydü.Gayet güzel sıfır kaçamak geçti.
Bugün de çok güzel geçiyordu ki,eşim eve lahmacun söyleyene kadar. 3 tane yedim yaa yuhh :(gerçi ufaktı lahmacunlar ama olsun sen bi haftadır alkali diyet araştır dur.Evet bütün bu şekerler karbonhidratlar çok sakıncalı çok kötü diye beynini doldur.Sonra gel lahmacun ye olcak iş mi? Ya gerçekten ilk defa ikinci günden kendimi koyverdim.Öncekinlerde gene bi hafta geçerdi en azından :D gündüz açlık sınırında  geçince oluyor bütün bunlar.öğlenden karnımı doyurmam lazım.
Ama durmak yok.Olsun yedim ama sonra temizlik yaptım bir sürü.Yarın misafirim var.Tatlı falan yaptım bakalım tutuciğim inşallah kendimi.

alkalik olalım biraz da.

Güzel bir pazar gününden herkese selamlar.

Zaman o kadar çabuk geçiyor ki yetişemiyorum hiç bir şeye.Bakıyorum haftalar geçmiş gitmiş.Benim diyet serüvenim de teee kurban bayramında bitmişti.Sonra diyet yaptığım söylenemez.Şu an 72 kiloyum.Geçtiğimiz haftalarda oruç tuttum borçlardan.Annemler geldi yedik içtik.Amaaan hep diyet hep diyet dedim azcik dinlendim.
Geçen gün Ayşegül Çoruhlu'nun alkali yaşamla ilgili kitaplarını aldım okudum.Bana çok mantıklı geldi.Dukandan neden korkmam gerektiğini öğrendim ve de mantıklı geldi.O yüzden dukan yapmayacağım.Çok üzgünüm bu yüzden.dukan'nın kemiklerden çaldığını idda ediyorlardı doktorlar.Sebebini ayşegül hanım açıklamış. Şöyle ki..protein ile oluşan asidik ortamı nötrlemek için vücut alkali minarellerini devreye sokuyormuş.En güzel kaynak da kemiklerimizmiş.Kötü beslenme yüzünden son zamanlarda gençlerde kemik erimesinin ortaya çıkmasının sebebi buymuş.Ki en yakın örnek annem.37 yaşında yanlış beslenmeden kemik erimesi başlamıştı kadında.Alkali diyet kafama yattı.Yarından tezi yok alkali damlamı alıp çantama atıyorum.
Mayıs sonuna kadar  kendime hedef koydum.Allah'ın izniyle 58 kilo olmak istiyorum.Spor ne zaman yapacağım hiç bilemiyorum.Sabah kızım en ufak sese uyanıyor.zaten 7 de kalkıyor.Okuldan gelince kızım kreşten gelene kadar 2 saat vaktim oluyor.onda da anca çarşı pazar alışveriş ve yemek işlerini sıkıştırıyorum.Bilemiyorum ama bi zaman yaratıcam inşallah.
Niye mayıs sonu bu arada.Kardeşçaağızımın düğünü olucak inşallah.netten bir iki elbise beğendim.

bu tarzı çok sevdim. buna benzer elbise arayışı içindeyim.bunun için zayıf olmak gerekiyor.



#bikiniyleplankyapıyorum

Sevgili bikini şu kısacık ama bol koşturmacalı günlerden nasıl olup da spora vakit ayırabiliriz deyuu düşünmüş etmiş.Çok güzel bi program hazırlamış.Ben de hem çalışan hem çocuklu bir bağyan olarak bu dertten muzdarip olduğumdan hemen otlandım tabiki de.Detaylara http://bikiniprojesi.blogspot.com/2013/11/bikininin-plank-ile-imtihan.html dan ulaşabilirsiniz.

İşte takvim. Ben yarın başlicam bana ne.Bugün pazar ve ben tüm hücrelerimle tatil modundayım.Zaten de hastalıktan yeni çıktım.

lets do this

Haftanın ikinci en güzel gününden selam vermek istedim.Hayır kesinlikle yazmaya üşendiğimden  değil valla..:D
En güzel gün tabiki de cuma. Cumaları modum şöyle oluyor.

Hafta içi "eye of the tiger" eşliğinde bi gazla gidiyordu Pazartesi, salı metabolizma çayımı yaptım,proteinlerimi yedim.Salı, çarşamba 40 ar dakka yürüdüm.3 günde karnım indi kilom da indi.Derken perşembe günü sen ateşlen,hastalan,her yerim dökülüyor böyle.Yürüyecektim ne güzel yürüyemedim.Hiç bişi yapamadım,yiyemedim de.Neyse cuma günü ayaklandım.Mini mini birlerim için okula gittim.Bu sene gitmemezlik yapamam.Annemler geldiler cuma günü.Kilom 71 den 70 e düştü.Amma velakin annemler bi araba dolusu yiyecekle gelmişler :D
Meyveler,çerezler,lokumlar,kurabiyeler ve daha fazlası da var ama aklıma gelmedi şuan gidip mutfağa bakmaya da üşendim.
Bu hafta zor bir hafta olacak.Onca sevdiğim şey önümde.Napçam bilmiyorum.Okulda zümrem var hande.Benle aynı  boyda belki daha uzundur ben 170 im bu arada.O 56 kilo.Manken gibi kız deyim yerindeyse.Ondan tüyo kapmaya çalışıyorum çaktırmadan.Akşamları çoğu zaman çorbayla geçiştiriyormuş.Anacım boşa zayıf değil bu zayıflar.Yiyip yiyip zayıf kalmak diye bişi yok bence.
Hadi bakalım,mutlu bi pazar sonrası güzel bi hafta olsun inşallah.kilo almadan geçer inşallah sübaneke dinimiz amin.

yine yeniden

Herkese iyi akşamlar.
Motivasyonumun bozulduğu,artık kafamdaki diyet düşüncesinden yıldığım zamanlarda blog civarından nasıl tüydüğümü biliyorsunuz.Gene tüydüm gene tüydüm..Bu arada blogları takip ettim tabiki de.Skinny'nin dukandaki istikrarını,pikininin bayram sonrası yaşadıkları ve ultra faydalı ölçüp biçme yazısı,terazinin almanya yolculuğu,fitiz'in ev dağınıklığından şikayetleri ki aynen katılıyorum ve yoğun hayatı,falan hep takipteyim anacım.
Mutfakta metabolizma çayım kaynıyor,yarın start veriyorum tekrardan.Bu arada cuma akşamı yemekten sonra 71 kilo idim.Haftasonu karbonhidratın dibine glisemik indeksin tepesine vurdum.tartılmadım.
Bu arada hayatım okula başladıktan sonra o kadar koşuşturmaca oldu ki; spor yapmaya fırsat bulamıyorum.Ama spor yapmasam da yediklerime dikkat ettiğimde tartıya olumlu yansıyor.Ah işte haftasonları boğazımı tutabilseydim,şimdiye çoktan 69 falan olmuştum.Spor yapmak istiyorum artık yaa..Çocuğu doktora götür getir işleri,misafirler falan oldu.zaten okula da gidiyorum.E bi de ev işleri falan spor kaynıyor yaa höff.
Sizlere motivasyon olması açısından tülin şahin'in zayıflama hikayesi ile ilgili röportajını ekliyorum.Ben kendisini çok beğeniyorum.
 
 


Onu Sivaslı Cindy lakabı ile tanıdık.O Danimarka’dan,Türkiye’ye geldiğinde 48 kiloydu daha sonra 78 kiloya çıkan Tülin Şahin,42 beden olduğu için podyumlardan uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. 27 kilo vererek tekrar nasıl 48 kiloya indiğini, bu süre içinde hayatındaki değişiklikleri, “Siz hâlâ diyet mi yapıyorsunuz?” adlı kitabında anlattı.
Tülin Şahin’e göre;“Kadınlar diyetten diyete atlamasın, sağlıklı beslensinler, pozitif düşünsünler. Kilo vereceklerine inanıp inat etsinler.”

Diyet uzmanları sağlıklı beslenen ve buna önem veren kişilerin bu konularla ilgili kitap yazmasına tepki gösterir… Mesela Ebru Şallı pilates yüzünden çok eleştirildi. Siz de bu ya da bir önceki kitap için tepki aldınız mı, eleştiriler nasıl oldu?
Hayır, herhangi bir tepki almadım. Zaten kitap kişisel tecrübelerimden, yaşadıklarımdan oluşuyor. Birinci kitabım “Kral, prens ve fakir”i yazarken bir diyetisyenden görüş almıştım.

Kilonuz bu kadar artana kadar neden önlem almadınız? 20’nci kiloda neden zayıflamaya çalışmadınız?Her şey o kadar hızlı oldu ki, kontrol edebilme şansı bulamadım. Adaptasyon sorunu yaşadım.

1999 yılında tartıya çıkıp da 75 kilo olduğunuzu gördüğünüzde gerçekten ne hissettiniz?Hep pozitif düşündüm. Kilo vermeyi de bu sayede başardım. Zaten kitabımı okuyanlar ya da okuyacaklar bunun detaylarını görmüşlerdir ya da göreceklerdir. Diyette en önemli şeyin pozitif düşünce şekli olduğunu anlatıyorum kitabımda.

Kitapta podyum arkasındaki sağlıksız beslenme koşullarından söz ediyor, bu yüzden kilo aldığınızı anlatıyorsunuz… Yağlı poğaçalar, yemekler… Neden böyle bir sistem var sizce?
Bunlar 10 yıl önceydi. Yeme içme alışkanlıkları artık daha sağlıklı hale geldi. Podyum şartlarıyla Türkiye’deki genel yeme içme alışkanlıkları aynı.
En iyisi Türk mutfağı, her yemekte bol bol yoğurt yerim

Her gün hiç aksatmadan yediğiniz yiyecekler neler?
Her gün yediklerim değişebiliyor doğal olarak ama herhalde hiç aksatmadığım, kahvaltıda yediğim ekmeklerdir. Yemeğimin yanında mümkünse bol bol yoğurt tüketmeye özen gösteririm.

Hiç yemediğiniz ve önermediğiniz yiyecekler hangileri?
Dört beyaz yani beyaz ekmek, şeker, tereyağı ve tuz en büyük düşmanımız. Çay ve kahveye şeker koymayın. İçeceğinizle birlikte kurabiye ya da bisküvi yemek isteyebilirsiniz. Ama bunların ikisinden birini tercih etmelisiniz. Eğer çayınıza illa ki şeker koyacaksanız o zaman bisküvilerden, kurabiyelerden vazgeçin. Çaya ikiden fazla şeker atanlara inanamıyorum.

Türk mutfağını öneriyorsunuz… Neden?
Evet, çünkü Türk mutfağının gerçekten sağlıklı olduğuna inanıyorum. Akdeniz ülkesi olduğumuz için her dönem istediğimiz meyve ve sebzeyi bulabiliyoruz. Bu da doğal olarak mutfağımıza yansıyor.

Bisiklete binmeyi neden vazgeçilmez görüyorsunuz?
Bisikletin sadece vücuda değil ruha da faydası var. Birincisi kondisyonumuz için çok iyi. İkincisi kalça, popo, bacaklar için birebir. Artı çok keyifli. Sahilde bisiklete binmek benim için en büyük lüks. Hem spor yapmış hem de tüm iş stresimi atmış oluyorum. Anadolu yakasında oturuyorum ve buradaki uzun bisiklet parkurunda her gün bisiklete biniyorum.

Kilo verene kadar da her istediğinizi yediniz mi, yenilebilir mi?
27 kilo verdiğim dönemde de kesinlikle şunu yemedim diyebileceğim bir şey yok. Belirli düzen ve saatte miktarları çok olmamak kaydı ile her şeyi yedim.
Sabahtan akşama doğru hafifleyen bir tempo ile olmak kaydı ile. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, tam yağlı peynirler, beyaz un, kızartmalar, çok ağır tatlılar gibi yiyeceklerden uzak durduğumu söylemeliyim.
Her şeye rağmen kiloluysanız tabak haritası yapın
Çok sıkı diyet yaptıkları halde kilo veremeyenler var…
Bunun nedeni genellikle yiyecekleri doğru kombinleyemek. Tabağın bir koreografisi/haritası olması gerekiyor. Uzmanların önerisine göre bir yemek tabağının yarısında salata veya sebze, çeyreği ise karbonhidrat veya bir deste kağıt büyüklüğünde proteinden oluşmalı. Ama ben bunu tam uygulayamıyorum. Tabağın yarısını sebze veya salata yarısını balık ya da tavuk olarak hazırlıyorum diğer örneğini de diğer öğünde yiyorum.

Diyete ilk başladığınızda 2 ayda 10 kilo vermişsiniz… Nasıl oldu bu?
Diyete başladığım ilk zamanlarda evden çıkmadan önce sıkı bir kahvaltı yapıyor öğlenleri kepekli sandviç yiyordum. Akşamları ise zeytinyağlı… Bu süre içinde gideceğim semte bir kilometre kala iniyordum arabadan, yürüyordum. Böyle basit bir programla iki ay içinde baktım ki 10 kilo vermiştim. Sonraki ayda 5 kilo daha verdim. Üç ayda tam 15 kilo gitmişti. Geriye kalan kilolarımı da 1 yıl içinde yavaş yavaş verdim.
3 ana 3 ara öğünü atlamayın, 5 meyve yiyin
Tülin Şahin “Siz hâlâ diyet mi yapıyorsunuz?” kitabında ara öğünler ve sporun önemine dikkat çekiyor.
Benim diyetim/sağlıklı beslenmem, altı öğünden oluşuyor. Üç ana, üç ara öğün arasında ise 1,5 saat var. Ara öğünler gün içinde kan şekerimizi aynı seviyede tutmaya yardımcı oluyor. Ara öğünleri atlarsanız bir anda enerjiniz düşer ve gördüğünüz her şeyi yersiniz.

Ara öğününüz küçük, pratik ve doyurucu olmamalı. 1.5 saat sonraki öğüne kadar tok tutması yeterli.
Diyet için en önemli malzemeler sabır, inat, inanç, istikrar, kendine güven ve saygı.
Ara öğünlerde çantanızda da taşıyabileceğiniz yiyecekleri yiyebilirsiniz. Küçük paket yoğurt, mevsim meyveleri, küçük bir çikolata, sade kraker, 100 gram kuruyemiş, kepek ekmekli küçük bir sandviç.
En çok önerdiğim sporlar yürüyüş, bisiklete binmek ve merdiven çıkmak… 50 dakika yürüyüş 225 kalori yakmanızı sağlar. Su jimnastiği de yapıyorum, 60 dakikada 480 kalori yakmış oluyorum. 45 dakika ev temizliği yapmak ise 173 kalori yakmanızı sağlar.

Günde en az beş sebze, beş meyve tüketin. Çantamda elma bulundururum. Özellikle yeşil elmanın kokusu insanı rahatlatır ve stresini azaltır.

Regl döneminde mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye devam etmekte fayda var. Kadınlar bu dönemde haklı olarak abur cubura yönelirler. Canınız abur cubur istediğinde elinizin altında bir light yoğurt, karışık kuruyemiş, küçük bir paket dondurma veya meyve olsun. Ya da süt kaynatıp içine bitter çikolata atıp o şekilde içmelisiniz. Kramplara iyi gelecektir.
Kadın kıvrımlarıyla güzeldir. 48 kilo olduktan sonra kıvrımlarımın yok olduğunu fark ettim ve 50-51 kiloya çıktım. Şimdi bu kilomdan daha memnunum.
Şeffaf poşet yöntemi uygulayın midenize ne yaptığınızı görün

Şeffaf poşet bölümü çok dikkatimi çekti… Bu yöntemi nereden buldunuz?
Okulda öğrenmiştim… O yıllardan aklımda kalan bir örnek. “Şeffaf poşet mide” yöntemini, ısrarla diyet yapmayan ve sağlıklı beslenmek istemeyenler için öneriyorum. Bir gün yediğiniz her şeyden yani midenize giden her şeyden bir parçayı içini görebileceğiniz şeffaf bir poşete atın. Böylece her gün midenize ne yaptığınızı o şeffaf poşete bakarak anlayabilirsiniz. Bu biraz zorlayan bir yöntem. İnsanların midesi bulanabilir ama kendilerine ne yaptıklarını görmeleri için gerekli. Kendime uygulamadım, buna gerek kalmadı ama yapanlar eski yeme alışkanlıklarını bıraktı.

Çantamda yiyeceklerle dolaşıyorum
Çantamda mutlaka ara öğünlerimi taşırım. Mesela küçük bir paket karışık kuruyemiş (tuzsuz badem, ceviz, kuru üzüm, beyaz leblebi), bir elma veya Alman ekmeğinden yapılmış küçük bir sandviç ve mutlaka çikolata. Çünkü ara öğünler çok önemli. Atlatılmaması gerekir. Gün boyunca kan şekerimizi sabit tutan şey bu ara öğünler. Bu yüzden aksatmamaya çalışırım. Ve genelde çantamda taşırım.
Elimde olsa her gün Boğaz Köprüsü’nü bisikletle geçerim
Elimde olsa her gün Boğaz Köprüsü’nü bisikletle geçerim. Yaz kış 12 kilometre bisiklete biniyorum (25 dakika) ya da yürüyüş yapıyorum (90 dakika). Ardından 15 dakika power plate yapıyorum. Bazen ise bir saat aqua gym (su jimnastiği). Tüm bu sporların hepsini bir haftaya yayıyorum. Sporsuz bir hayat düşünemem. Sadece mesleğim gereği değil. Kaliteli yaşam, güzel, iyi, sağlıklı, huzurlu yaşamak ve yaşlanmak için bu yolu seçtim.

10 ALTIN KURAL
Her fırsatta merdiven çıkın. Merdiven çıkmak popoyu sıkıştırmanın en iyi yoludur
İstediğinizi yiyin ama porsiyonlarınız küçük olsun.
Zayıflayana kadar, zayıf olduğunuzu hayal edin.
Spor haricinde de bol bol, her fırsatta yürüyün.
Yemek yedikten sonra beyinden doyma sinyali 20 saniye sonra gelir, bekleyin.
Ne olursa olsun ben bunu başaracağım diye düşünün. İnanmak başarmanın yarısıdır.
Sürekli “kilo vereceğim” düşüncesiyle kendinizi yiyip bitirmeyin.
Elinizi oyalayın. Abur cubur yemek istediğinizde dergi, kitap okuyun, bulmaca çözün, örgü örün. Televizyon izlemek yerine açık havada yürüyüş yapın.
Bir şey yemek istediğinizde “gerçekten aç mıyım?” diye düşünün.
Yemeğinizi yavaş yiyin. Her lokmayı 20-22 kere çiğneyin.

previously on şişkoroman...

Selamlar herkese.
Bilmiyordunuz belki ama iki haftadır diyetten kopmuş kaşarlanmış bir diyetır olarak 69.4 kilodan 71 kiloya ulaştım.üzüldüm mü hayır.dukandan mıdır bilmem ama eskiden olsa iki haftada 3 kilo falan alabilirdim ben.Sadece 1.5 kilo almak beni sevindirdi.
Nitekim kestiğimiz öküze nispetçesine öküz gibi yedim.öhöm çok pardon ama amiyane tabiriyle aynen durum bu :)
Bayramdan önceki hafta grip olmuştum ve de dukandan artık o kadar sıkılmıştım ki bolcana kaçamak yapmıştım zati.
E bayram haftası Trabzonda kayınvalidelerdeydik.Şimdi orası köy yeri.Gelin başka kültürden başka memleketten.Yemesem kesin derler ki bizi beğenmiyor.Sittin sene yemedi beğenmedi olur.E zaten mecbur yicem.Dedim bari keyfini çıkartayım yahu.bi de senede bi kere gidiyoruz zaten.Ev ekmeğini,mis gibi ev tereyağını,ev yapımı incir reçelini nerde yicem ben?
Yedim gitti valla.
Yav keşke ben de bikini gibi hayat şekli yapsam şu beslenme işini.En ufak kaçamaktan sonuna kadar faydalanmayı bıraksam.İki ileri bi geri bıktım vallahi.
Kayınvalidemler de başka bişi bulamıyorlar boyumu posumu dillerine dolamışlar.sinir oluyorum.şimdi benim boyum 170.e bide 70 kiloluk cüssemle boylu ve posluyum.Onlar genetik 150 küsür falanlar.onlara dev gibi geliyorum :D Bana sürekli kocaman kadın diye takılıyorlar.Başka kadınlar hakkındaki dedikoduları hep kilo üstüne. Efendim komşugiller gelin almışlar mesela çok kilolu kalıplıymış napçaklarmış şimdi? vah vah..Düşman başına.
Bi misafirliğe gidiyosun direk baştan ayağa süzüp tartıyor seni kadınlar..kadınlar.. ah kadınlar kadınlar.o kadınlar da şişko yani.Herkes kendine baksa keşke.
Kilo derdim bi yana kızım da beni çıldırtıyor yav.Çok yaramaz.Köyde 5 torun aynı evdeydi bi evde.En büyüğü 3 yaşındaydı siz düşünün.kızım hepsini dövdü.Sürekli saldırdı onlara.Onları kollamaktan yoruldum yav.Vallahi çıldırıcam kızın yaramazlıklarından.İki yaş sendromunda resmen.

Neyse yeni hafta başlasın bakalım.Biraz gaza gelelim gelen bayram kiloları gitsin.
 


Bayrama doğru

Selamlar..
Gün ortasında yazı yazmaya pek alışkın değilim ama içimden geldi. Az önce tartıldım da hehehe..
Böyle gülüyorum ama suçluyum.Her diyetimde bi ay sonunda motivasyonumu kaybetiiğimden bu dukanda da öyle oldu.Sıkıldım.Ama Dukanı bırakmamaya karar verdim.Şöyle ki..
Bu haftasonu yedim içtim bi güzel.Pazartesiden bu yana dukan yapmasam da dikkat etmeye çalışıyorum ama çikolata falan da kaçırdım arada.Meyve falan yedim.Kendimi tutamadım.Bunun nedenini salı günü uğrayan regle bağladım.Hala tutamıyorum kendimi.Yİyorum.Üstelik grip de oldum çok da yorgunluğum var.Bi de diyetle uğraşamicam dedim.Bu haftanın hedefi 68 di.Sağlık olsun.Böyle hedefler koyunca daha çok stres yapıp daha çok kaçamaklar yaptığımı farkettim.Bu haftanın başında yapmış olduğum haftasonu kaçamağı,üstüne üstlük bi ay öncesinden konmuş 68 hedefi beni gerdi.
Tartıldım demin.Geçen hafta diyetime devam ederken okuldan geldiğimde 69.8 çıkıyordum.Bugün tüm olanlara rağmen 70.1 çıktım.Üstüne üstlük reglim ve daha da başı.Yihuuuu :D
Buna güvenp yememek lazım tabi.Ama sanırım dukanla gerçekten yağlardan gidiyor ve geri alması pat diye olmuyor.Önceki diyetlerimde iki gün yiyim 1 kilo alırdım direk.
Sanırım beni okul da yoruyor.Ondan da olabilir bilemedim.Yav şu bayramların geldiğine sevinemiyorum.kilo alma stresi basıyor beni  höfff.napçaksınız canlar bayramda?Biz trabzona kayınvalidelere gidicez.Mecbur yencek. :( Napıcam yaa.. :(

69.4

Herkese günaydınlaaar.
Bugün sabah aç karnına tartıldım tam 69.4 geldim.Bu haftanın hedefi 69.0 dı ama bakalım inşallah.
Dün biraz karbonhidrat yedim.Ama totalde az yemişimdir.Bugün sp den devam.Bayrama kadar dukan yapıp.sonra bırakmayı düşünüyorum.Çünkü yicek bişi bulamıyorum yaa :D Normal bi diyete başlicam.Ama şöyle bi kokrkum var, normal diyette meyve falan da var ya misal.benim kilo vermem durur mu ki dukana alışmaktan?Mpg listelerinden devam etsem acaba diyorum nasıl olur?

eksiyi gördüm vol 2

 
 
 


Herkese güzel pazarlar.Dün 69.8 çıkmıştım sonra tartı gene bana kazık atıp 70 göstermişti.
Bugün ise sabah tartıya çıktım 69.4 gösterdi,iki kere 69.4 çıktım.kocam da gördü,sonra bi daha çıktım 69.8 dedi.Kocam baklavayı bayramdan sonraya erteledi.Kısmet :D
Bana ne ben 69.4 dicem.Artık 70 lerden kurtulmanın sevincini yaşayabilirim yihuuuuu..Bu haftaki hedefim 69.0 hadi bakalım inşallah.Bugün sabah güzel kahvaltımı yaptım.Gece kanepede sızmışım üstüm açık bacaklarım çıplak kalmış.Gecelik zamanı geçmiş artık sanırım.kalın pijamaları çıkarmak lazım.Sabaha boğazlarım gıcık olmuş midem bulanıyordu.Zencefilli bal yedim ve midemi bastırsın diye biraz ekmek yedim kusucaktım yoksa.Kendime nane limon kaynattım.Ekmek yememe rapmen totalde baya az yedim.Sonra okula genel veli toplantısına gittim.Kurt gibi aç döndüm.Markete uğramam gerekiyordu,Canım deli gibi çikolata bisküvi çekti.Höff evet aldım ve eve gidene kadar atıştırdım.Petibör ve antep fıstıklı çikolata yedim birazcık.Eve geldim.Eşim mükemmel bi babalık örneği göstermiş.Çocuğu parka götürmüş,dolaştırmış eve getirince de uyutmuş!Geldiğimde ortalık toplu ve bebek de uyuyordu.Gözlerim yaşardı.Dediim ki bi neskafeyi hakettin :D Şekersiz neskafe içtik birer.Tavla oynadık.Sonra bebek uyandı bitti her şey :) ütü yapıcam.Şu günümüz teknolojisinde ütü ne kadar ilkel kalıyor değil mi dostlar.yarına görüşürüz inşallah.Herkese iyi haftalar..


eksiyi gördüm.

Herkese günaydın!
Sabah aç karna tartıldım önce 69.8 gördüm.iki kere çıktım 69.8 çıktı.Sonra eşimi inandırmak için onu çağırdım bak dedim 70.0 çıktı.Buna ne demeli?
69.9 görünce eşim beni karaköy güllüoğluna baklava yedirmeye götürcekti.Baklavada değilim ama 6 rakamını görmek istiyorum artık yahu.
Bu arada bugün bizim evin önünde lanet mi var nedir?Sabah bi araba yoldan çıkıp kafenin bahçesine girdi.Neyseki kimseye bişi olmadı.Biraz önce de birisine araba çarptı ve kaçtı gitti.İnşallah yaşar adamcağız.Ambulans hemen geldi götürdü.İnşallah yaşar.
Sabahtan beri allah korusun allah korusun diyorum,kızım da amin diyor.ALlah korusun hepimizi.

cuma

Güzel bir cuma akşamından herkese selamlar.
Hafta sonuna girmenin sevincini yaşarken,Tuncel Kurtiz'in vefat haberini duydum çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.Bizim Güre'li kendisi.Yazları hep orada halkla iç içe vakit geçirirdi.Her ne kadar dünya görüşümüz aynı olmasa da ,gerçekten çok taktir ettiğim bi insandı.
bizim mevzulara gelicek olursak,bugün okuldan gelince 70.4 tartıldım.Dünkü rakama göre 100 gr eksik :) Olsun o da bişi.Bugün spor yapamadım.Anca yemek işleri falanla uğraştım.Akşam yemekten sonra çayımı içtim bi daha taartıldım 71.0 çıktım tam.Acaba sabaha 70 olur muyum ki yeaaaa :(

günaydınlar

Herkese günaydınlar.
Kaçamaksız,spor dolu güzel bi gün olsun inşallah.
İki gündür okuldan geldiğimde 71 çıkıyordum.Dün okuldan geldiğimde 70.5 çıktım.Dedim ki sanırım sabretmek gerekiyor.haftasonu yaptıığım kaçamak anca eridi herhalde :D Mübarek ne yediysem :D.dün spor yapmayıp dinlenecektim ama tartıda 70.5 görünce koşubandının tepesinde buldum kendimi.Tartı benim motivasyonumu çok etkiliyor.
Bugün saf protein günüm hadi bakalım.Güzel bir cuma,kaçamaksız bi haftasonu olsun.Eşim cumartesi için sucukları alıp mangala gidelim diye bi teklif getirdi ama du bakalım :D

napsam?

Selamlar.
Bi önceki yazımda yeni yorumu farkedince dedim ki kesin şule'dir kulaklarımı çekmeye gelmiş :D
Sevgili Şule çok teşekkür ederim yorumların için.İnan çok motive oluyorum.En son yorumundan sonra toplanmış kendime gelmiştim.
bu haftaya tekrar atakla başladım.Ama Spor da yapmama rağmen kaçamak da yapmamamamamama rağmen kilom 70.5 ila 71 arasında gidip geliyor yahu.3 gün atakta insan bi yarım kilo verir canım pöff.Sanırım direnç kilomdayım.73 te de böyle takıldıydım.Daha napim ben yav?Demoralize oldum iki haftadır aynı sayı.Hadi tam manasıyla dukana uyamadım ama gene de dikkat ettim.olmadı.İnmiyor.3 gün atak yaptım gene yok.Akşama kadar ayaktayım.Spor yapıyorum yemiyorum yok.Tuvalete çıkamadım gerçi iki gündür.Napsam yaa.Ayran detoksu mu yapsam dukana modifiye edip?Atakla kırılmadı direnç :( ya da sabredeyim devam edeyim aynen bakalım nolcak
 :( detoks dukan mukan derken bünyemi bozmak da istemiyorum.napsam ki yav?

aha 69.5 mu ne?

Sevgili yoldaşlarım.
Bugün okuldan gelince tartıldım bir de ne göreyim 69.5 dio.tam üç kere indim çıktım.Gene 69.5 sonra kocamı inandırmak için fotosunu çekeyim dedim.bi daa çıktım 71 dedi.
Oyy tartı.... hayın tartı...Ben şimdi nerelere gidem..kimleri inandıram godoş tartı...

Tartı!

Topsun olm!


Şimdi ben neye inansam ki a dostlar?Bir senedir bu rakamı görmek için didiniyorum.Bana yapılır mı hüleyyn!

Akşam meydaneye gittim,kızımla.Eşimin arkadaşlarıyla bağdat kebapta danaya girdikleri sırada ben de habire alışveriş yaptım habire alışveriş yaptım.
Ne zamandır uzaktan kestiğim piyer kardin ayakkabılarımı aldım.nihayet.Muradıma erdim.Ohh..
Kızım kreşe gittiğinden kıyafet çok lazım oluyor,ona bişiler aldım.Hergün makine açıyorum
yeter daaa.

Akşam yemek yemedim,Yulaf kepek hakkımı bugün kakaolu ıslak kurabiye şeklinde kullandım saat 16.30 civarı..Fena olmadı.O kekten sonra yenebilir oldu.Yalnız bişi diyim,geçen arkadaşlara gittik. Geçen dediğim dün yahu..O da dukan yapıyor.Limonlu rulo pasta yapmıştı,acayip beğendim.Yani bugüne kadar yediğim dukan çakması tatlılar içinde en güzeli oydu.
Sabah kahvaltı yapasım gelmedi.Süt içtim yarım bardak kadar.
Öğlen gene domates çorbası yedim. aralarda hep çay içiyorum.Tenefüslerde iyi oluyor.Sıcak sıcak boğazlara iyi.
Akşam da işte saat 16.30 da yulaf kepeğinden kurabiye yedim.kızımın kekinden aşırdım biraz onu da itiraf edeyim.
Spor yapmadım baya yorgundum.Akşam da çok dolandım zaten.Bu arada Sürekli ayakta durmaktan bileklerim fil bileğine döndü,su topluyorNapsam ki yaa.Hamile ayaği gibi oldu.

Bu arada bi tane öğrencim var.okuldan korkuyor.sürekli peşimde.Benden ayrılamıyor.Bi iki tanıdığı arkadaşı akrabası var okulda,bi de onlarla durabiliyor işte.Sınıftan beş dakka ayrılsam bile geliyor peşime.Tenefüslerde öğretmenler odasının kapısından bana bakıyor.Kapıyı da kapattırmıyor.Ayrılamıyor korkuyorum diyor.Napsam bilemedim.Herkes baya bi dil döktü,ikna olmuyor.Yarın şöyle bişi denicem.
Benimle gelmediği her tenefüs başına bi yıldız vericem.Tüm yıldızları toplarsa ona bi kutu oyun hamuru vericem.Bakalım işe yarıcak mı?

Aranızda öğretmen olup böyle bişi yaşayan var mı ki?

Salı sallanmadı..oh yes..

İyi akşamlar prinsisler!
Nasıl gidiyor?
Ben bugün sp günümü güzelcene uyguladım.Dukan amcanın boynunu bükük bırakmadım...
Yaa şimdi düşündüm de. Türk dukancılar orda burda sosyal medyada dukan ile ilgili nasıl geyikler döndürüyorlardır kimbilir?
Bloglara göz gezdirdim de herkes pek bi fevkalade.Maşşalllah.
Bugün temizlik yaparım diye erken kalkmadım spor yapmadım.Eve saat 15.00 gibi geliyorum.Kızı kreşten 17.00 gibi alıyorum.Yani benim bütün işlerimi yapmam için olan süre sadece 2 saat.Okuldan yorgun argın geliyorum.Yarım saat kendime geleyim diye kendime kahve yapıp azcık oturuyorum.Kaldı bi buçuk saat.E yemek yap ortalığı toparla geçiveriyo yaaa.Bugün yemek yapmadım banyo ve tuvaleti temizledim ortalığı topladım bitti zamanım :(
O yüzden spor için sabah erken kalkmalı,ev temizliği işini haftasonuna almalıyım.Okulla ilgili hazırlıklarım akşam çayın yanında olucak artık.Resmen hiç vaktim yok :D
Bugün veli toplantısı yaptım.İstekli veliler gelmiş zaten.Onlara bişi demeye gerek yok.Gelmeyenler sorun maalesef.
Fakir bi bölgede bizim okul.Okulun çok fazla imkanı yok. Her sınıf kendi kendine hallediyor işlerini.Perdelerimiz,masa örtülerimiz projeksiyonumuz yok.Hepsini kendi imkanlarımızla alıcaz.Her veli para vermiyor hep sıkıntı bunlar yaa.
Neyse bugün ne yedim yazayım:

Sabah

yulaf kepeğinden krep
peynir
domates

öğlen
domates çorbası

ara

sütlü kahve şekersiz

akşam

iki yumurtadan soğanlı yumurta.

şuan çok açım,karnım gurulduyor resmen.Ama kaçamaklarım anca gider herhalde.Biraz soğan ve domatesi fazla kaçırmış olabilirim ama olsun banane.

bişi.

kızlaaarrr ühühüh çok üzgünüm ühühüh.
Bugün saf proteinle tekrar dukana dönmek istedim.Gerçekten mikemmel bi gün geçiriyordum.
sabah 6.30 da kalktım jillianımla sporumu yaptım.dukan kahvaltımı yaptım.Okulda nöbetçiydim zaten hiç oturmadım spor gibi oldu.Öğlen sadece bi kupa domates çorbası içtim.Domates sosu hakkı yerine.Akşam sadece bi parça tavuk yedim.

Ama sonra noldu?

Gündüz kızıma kek yapmıştım.Ne zamandır yapmıyordum,kendimdeki potansiyeli bildiğimden.Şimdi yaparım yarısını yerim diye öteliyordum.Sonra burnuma mis gibi koktu,kabuklarından kemirmekle başladım,sonra pamuk gibi içine daldım.Kek benim en büyük zafiyetim.En dayanamadığım şey :( höff.gitti koca gün.kısmet yarına.bu hafta ben 2 gün atak yapayım bari.sonra devam.

Yaa yerken çok mutluydum pişman mıyım değilim,,insanım ulan! Aaa göz hakkı diye bişi var :D
Kendimi affediyorum.

olmuyooor olmuyooor




Selamlar...
 

Bi hafta daha bitti.Ben en son 70.5 gördüm.Daha da aşşasını göremedim maalesef.Du bakalım haftasonuna kısmet dicem ama.Haftasonu spor yapmadığımdan ve kahvaltıda biraz ölçüyü kaçırdığımdan kilo vermem duruyor.Halbusi bu hafta dukan yapmasam bile gayet dikkat ettim.Meyve ve kepekli sandviç dışında pastalar börekler falan yemedim.Sporumu yaptım.Kısmen aç dolaştım.Daha napim yav.Nasıl oldu da 70.0 göremedim ühühühhü.....

Böyle durumlarda ne diyoruz."Aman benim tartı bi kilo fazla tartıyor yeaaa".Parametreler biliyorsunuz kıh kıh kıh..:))

Bu yüzden demoralize oldum ve kızıma aldığım top keklerden yedim.Totalde zararım iki tane kek kadar olmuştur.O kadar da spor yaptım halbusem.Keşke yemeseydim.Ama bende ki psikoloji şu oluyor dostlar."O kadar tuttum kendimi,sporumu da yaptım.TArtıda istediğim rakamı göremedim.E zaten yemeyince de veremedim.Bari o kadar sıkmayım yiyim bi tane "...oluyor.

Bişileri  cezalandırıyorum sanki..şimdi düşündüm de hırsımı aldığım şey tamamen afaki..Ama aslında kendimi cezalandırıyorum.Duygusal olarak yiyenlerdenim ben.Bunun çözümü nedir bilen var mı?

Akşam yemeği yemedim bu arada.Kekler çok tatlı geldi boğazımı kuruttu resmen.Zaten kuru.Bu hafta böyle geçti......pazartesi dukandan devam dicem.Hiç yarın sp- ps- asl- mrb-slm- nbr-sms-atv-ntv-trt-dr-av- prof falan yapamicam...Bu hafta istediğim olmadı. Çok üzgünüm şu an.Ödemdir deyip kendimi avutayım.Ayrıca 1 senedir gördüğüm en düşük rakam bu.

Ama dikkat edicem söz.Sanırım benim bu hafta dukanın güçlendirmeye uydu.
Herkese iyi haftasonları,kaçamaksız,bol gezmeli :)

buraya yazıcak bi başlık bulamıyorum :(

Selamlar..
Bir günü daha günahıyla sevabıyla atlattık.Sabahleyin erken kalkamadım.Kızım uyandırdı beni.Dolayısıyla kendime kahvaltı hazırlayamadım.Hazırlandık.Kızı kreşe bıraktım.Beni de şeytan aldı simit sarayına götürdü.Kepekli sandviç ile battı göbek hadi dedim kepekli poça aldım.Adaçayımla mis gibi yedim.O şişkinlikle öğlen yemeği bile yemedim.40 dk yürüdüm 255 kalori yaktım.Akşama 5 köfte,fırında karışık sebze yedim.Yanına da ayran....
Sonra dukan diyeti tariflerinde kek gördüm.Mis gibi kakaolu kek canım çekti.Kalktım yaptım yulaf kepeğinden.Tam bir hayal kırıklığı oldu.Hiç gerçek kek gibi değil sası sası bişi oldu yaa çok üzgünüm.Kemirdim onu resmen.Beklentim çok yüksekti.Ben onun üzerine puding gibi bişi yapayım.
Hergünkü saatimde tartıldım 70.5 kilo çıktım.Düne göre 200 gr daha az.Hadi inşallah bu haftasonu 70 i görürüm allahım..

akşam gezmesi

Selamlar,
Bugün neler yaptım aşşadaki yazıda anlatmıştım.Akşam faslı kalmıştı onu da anlatayım.Akşam kocamla meydaaane de buluştuk(bkz ümraniye meydan avm) Daha doğrusu ben kızı kreşten aldım biraz erken gittim dolandım.Eşim gelene kadar 1 saat geçti dolandım da dolandım..dolandım da dolandım..Kocam geldi,arkadaşları geldi yemek yedik.Porsiyon dedikleri köfteci ramizde 4-5 kısa solucan kadar köfte.Bi daha ramizden yemicem.Fiyat/performans değmiyor.Neyseki salata almıştım.Onla doydum.
Sonra eşim ve arkadaşları çay içmeye gittiler.Bizim kız durmuyor diye onu arabasıyla dolandırdım mağaza mağaza.BAya bi dolanmışım, ayağıma kara sular inmiş.Spor niyetine inşallah yarabbiii..
O avm de gözümün önünden neler geçti peheyyy sen gör yarabbii.Yarın sp günüm ama ben ps yapıcam gene.Hastayım diye.
Herkeseiyi geceler.Bi günü daha devirdik dostlarım..darısı yarına.Bugün hergün ki gibi öğle yemeğinden 2 saat sonra tartıldım 70.7 geldim.Bir sürü parametre var biliyorsunuz.parametreler parametreler.Ben hala reglim bu arada enteresan...hem erken oldu hem bitmek bilmedi.lohusa gibi hissetmeye başlicam yakında.

faranjit içeri,diyet dışarı

merhabalar.
Dün bloguma yazamadım.Çünkü hasta oldum üzerinize afiyet.Önce kızım,sonra eşim,nihayet ben sırayla hastalandık.Üçümüz de hastayız.Zaten ne zaman okullar açılsa,üç beş çocuk göreyim...hemen başlar faranjitim,öksürüğüm.Dün akşam ateşim bile çıktı.Bu yaşta insanın ateşi mi çıkar yav,bebekte çıkar çocukta çıkar :)
Dün saf protein günümdü.Ama ben hastalanınca,zencefilli bal falan yedim.Gece nefes alamadım tıkandım uyuyamadım.Kalktım sinomarin sıktım burnuma,burnum açıldı,karnım kıyıldı bu sefer,tansiyonum mu oynadı ne çarpıntı bastı.Muz yedim ceviz yedim biraz tuzlu kraker yedim.İçimin kıyıntısı gitti hala çarpıntım gitmedi.Neyse bunun gitçeği yok uykusuzluktan ölcem diye gittim yattım.
Dün bu saydıklarım dışında diyetime tam uydum.Spor niyetine  temizlik yaptım.
Dün gece yediğim muzdan krakerden dolayı sabah aç deildim.Sadece bi sıcak süt içtim.Yanına bi iki kaşık zencefilli bal yedim,okula gittim.Geldim yulaf kepeğinden krep yaptım,yanına domates, salatalık, peynir, yeşil çay koydum yedim. Belki birazdan bi sıcak süt içerim gene.Akşama dışarıdayız.Bakalım köfte yerim herhalde.
Biraz önce 40 dk yürüdüm 255 kalori gitti.Hadi bakalım.Bu hafta da kilo vermek istiyorum yaa.

höff

Sevgili dostlarım,diyetdaşlarım.KAçamaklarımı bir bir yaparken yüzüm kızardı ama kendimi tutamadım ::D
Daha doğrusu sabah bilindiği üzre kahvaltıya davetliydik.Sabah kahvaltısında ne açmalardan ne simitlerden ne ekmeklerden ne de mis gibi böreklerden bi lokma bile yemedim.tamamen dukana uygun bi kahvaltı yaptım.Sonrasında yulaf kepeğim olmadığından biraz çabuk acıktım ve kuruyemişler vardı.bi avuç kadar yedim.Fena gitmiyordum.Tatlı geldi iki çatal aldım yiyomuş gibi yaptım.Kızıma yediriyomuş gibi yaptım.Baktım kız yemiyo "aaa yemiyo götüreyim" ayağı yaptım.Götürdüm koydum mutfağa tabağımı.Ama nolduysa eve kurt gibi aç gelmemle başladı.Kendimi o kadar nimetin içinde öyle sıkmışım ki eve kurt gibi aç gelince patladım.Kızıma arabada yedirmek için yanıma aldığım açmanın yarısını yedim.Mis gibi pamuk gibi yumuşacık ve lezzetliydi keyfini çıkardım resmen :D Sonra kızımın yarım bıraktığı muzu yedim.Akşam da sadece köfte yedim ve zero içtim. Ama çay sırasında nolduysa oldu.Şeytan kanıma girdi ve çekmecede duran eti cin lokmalıkların hepsini yedim!Oh çok tokum..Resmen karnım şişti.
Bu ara adet oldum gene ben.Düzenim şaştı ve erken oldum.Dukandan sanırım.Belki de bu patlama ondan bilemiciim.Bu hafta boyunca bir çok sınavdan geçtim ve bir eti cine bir açmaya yenildim çok üzgünüm.Yarın saf protein günüm.Umarım telafi edebilirim.Bugün kahvaltıdan geldiğimizde 71 kiloydum.Yarın ola hayrola ühü ühü
İyi geceler.Yarın mini mini birler beni bekliyor olucak :)

cumartesi sallandı çarşafa dolandı perişanlık oldu böhüüü :(

Yani şimdi şöyle oldu.Bugün benim saf protein günümdü.Sabahtan kahvaltımı yaptım.Sonra ümraniye meydan avm ye gittik.dolandık,bi kahve içtim.Sonradan bana bi çarpıntı bastı,neyse geçti.alışverişi tamamladık eve döndük.Başım dönmeye başladı.Akşama kadar başım döndü.Ara ara çarpıntım da oldu.Dedim ki bayılır kalırım bi iki karbonhidrat yiyim bari dedim.Bi kaç tane çizi kraker attım ağzıma.Bi saat sonra hala başım dönüodu.Bİ kaç tane peynirli çubukla 3 tane eti cin yedim.
Baktım hala başım dönüyor.Dedim boşa yemiyim bari :D Sonra dedim ki keşke meyve yeseydim.O anda elime ne gelirse onu yedim.
Akşam da balık ve otlardan oluşan salata yedim ekmeğin de köşesinden yedim. Daha da bişi yemedim.
Bugün lcw den 38 beden bi etek aldım.Çok mutluyum.lcw kalıpları büyük oluyor ama bana ne.Daha önceden lcwde de 38 beden olmuyordu.En son yaz başında lcwden aldığım  pantolon 40 bedendi mesela.
Sanırım eteği denerken karnımı içeri çekmekten çarpıntı bastı bana :D biraz göbeğim pörtlese de ...ufak bi pörtlek...gayet rahat oldu sorun yok.

yediklerimi listeleyim

sabah
bi haşlanmış yumurta
üç dört misket domates çeri yavrusu
bi dilim süzme peynir
yulaf kepeğinden krep
iki dilim yağını peçeteyle mıncırdığım sucuk.sucukları özel bi yerden aldık da.hem az yağlı hem de doğal.

ara
sütlü fındık aromalı kahve

ara
damla sakızlı light muhallebi. bak bunu da yedim unutuodum az daha hay allah yaaa :/

ara ara
bi kaç çizi
bi kaç krispi
3 tane eti cin

akşam
balık
salata
ekmek köşesi

bol su.

sebze protein günü

Herkese iyi akşamlaar.Haftanın en tehlikeli günlerine geldik.HAftasonu!İnşallah kaçamaksız atlatabilirim.Çok canım çekerse yulafkepeğinden kek mek bişi yaparım diorum.Ama zaten bu akşam evdeki süt kaldı yarına bozulmasın diye light muhallebi yaptım kendime.Bi buçuk kase de yedim.Bu yasak sanırım.Gerçekten isteyerek olmadı.:D süt bozulacaktı napiim :D
Bugün tartıda öğlen yemeğinden iki saat sonra 71.0 gördüm.71 den az olabilirim.Bir sürü parametre var biliyorsunuz.Ben öyle tartıya in-bin, sonuca üzül- sevin le kalmıyorum maalesef.En ufak ayrıntıyı kendi lehime değerlendiriyorum :D Saçlarımı kestirsem gramını düşücem nerdeyse :D
Geçen salı günü ne olduğunu anlatmadım size.Hemen anlatayım.Bi arkadaşın bebeği doğdu,gebzeye hastaneye ziyaretine gittik.Bilen bilir,mis gibi Pelit çikolatalarından tuttular.Yemedim.
Ordan çıktık yemek yemeğe gittik.Izgara köfte yedim,altındaki yağlı pideler ve pilavı geri gönderdim o kadar zordu ki bakakaldım :D
Yemekten sonra eşimin ablasına çaya gittik.Mis gibi kek yapmışve yanında bim de satılan karamelli waffle vardı.En sevdiğim iki şey bi tabakta.Allahım miss gibi koktu hepsi.Ve yemedim.Bi çatal bile.
Sonra artık dedim ki."Büşra bunca şeyi gözün gördü, canın çekti yemedin artık bundan sonra feriştahı gelse bunların yerini tutmaz,bu kadar canın çekemez, hiç bi kaçamak buna değmez,o yüzden sakın kaçamak yapma" Kendimle anlaştım.Ama gel gör ki akşam muhallebi yedim ama o bana masum geliyor.

Pazartesi günü öğrencilerim gelicek.Onlar için heyecanlıyım.Onlara minik hediyeler alayım diyorum.Bir de fotoğraf makinemi götüreyim hatıra olsun.

Bugün toplantı yaptık.Toplantı için bir sürü kurupasta getirmişler.Çok severim bi tane bile yemedim.Açlıktan ölücektim ama gene de yemedim.Önümüzde pazar günü dedemlerde kahvaltı var.Ondan korkmuyorum.Ekmeğimi götürürüm peynir bişi yerim sebze protein günüm olucak zaten.

bugünkü yediklerim sebze protein günü:

sabah

yulaf kepeğinden 3 tane muffin
peynir bi dilim
domates salatalık
rafadan yumurta

ara çay

öğlen
yoğurtlu pazı yemeği
avuç içi kadar antrikot
soda limon

ara yok

akşam
taze fasulye yemeği
yoğurt

ara
bi buçuk kase light muhallebi.

30 dk jill. mich  12 dk mekik spor olaarak.
çok yorulmuşum.spor yaparken kaslarımın tutmadığını hissediyorum.eskiden hiç olmazdı kaslarım mı eriyor acep hiiiii!




saf protein.. bulanık beyin.

Eveet perşembeyi de devirdik.Kaldı cuma.Tatil dönüşü çalışmaya başladığım ilk hafta bana çok uzun geçer.O ilk hafta bitti mi akar gider artık.Size de öyle geliyor mu?Bana da baya bi uzun geldi bu hafta.
14 aydan sonra işe gitmişim biraz değişik tabi :D Yalnız daha ilk  günden "ne zaman eve gidicez acaba?" diye sormaya başlamama ne demeli bilmem.Seminer dönemi sıkıcı geçiyor napalım.
Neyse konu dışına çok çıkmayalım.Hep yazma işini gecenin bu saatine bırakıyorum.Yazıyı çok ağdalandıramıyorum.Zaten beyne şeker gitmiyor beynim de uyuşuk.Yazasım da gelmiyor ama yazıcam düzenli olarak inş.
Bugün spor yapmadım,ütü yaptım.

Sabah:
beş tane yulaf kepekli peynirli otlu muffin 5 tane ama benim kalıbım ufak
bi dilim süzme peynir
domates
çay

ara çay

öğlen
bi kase yoğurt
3 tane daha muffin
sütlü kahve şekersiz

akşam
bi parçaya yakın antrikot
biraz domates biraz soğan

bugün saf protein günümdü.sp günlerinde domates ve soğana sınırlı izin var die biliyorum ama ben biraz izni aştım sanırım.olsun diorum.kaçamağım domatesten soğandan olsun :D Gene soğan koktum yeaaa.
haydin iyi geceler.

...

Selamlar
dün tartıda 71.9 görmüştüm.bugün 71.3 oldu.bunlar gün içi tartıldığımda çıkan rakamlar.Bir sürü parametre var  ben anlamam :D

Bugün sebze protein günümdü.

sabah:

yulaf kepeğinden krep
domates salatalık
zeytin.bilmiorum yasak mı ama bana ne yaa yedim işte.tatlı deil bişi deil.
yeşillik dereotu, nane, reyhan

ara yeşil çay

öğlen:

pazılı soğanlı tavada yumurta
domates salatalık

akşam
yarım kase yoğurt az zeytinyağında pazı yemeği

30 dk jill. mic. 12 dk mekik.

protein protein üstüne

Sevgili grupdaşlarımla 2. gündeyiz.Ben bireysel olarak bi haftayı devirdim dukan amcamla.
Şu dünyada hiç bişeyde büyük konuşmicaksın dostlarım.Hayatta dukan yapmam! çok lanet zararlı bi diyet diyodum.Gel gör ki kendimi dukanın kollarında buldum.Bana bunu dedi.

Tahlil falan yaptırmak istiyorum aslında.Geçen hafta gittim sistem çalışmıyor dedi.bu hafta da okula başladım bakalım bi ara inşallah fırsat bulabilirim.
Yalnız hiç tatlı krizim tutmuyor.Yani tabi görünce canım çekiyor ama yemeden durabiliyorum maşallah diyim.Eskiden yemezsem çıldıracak gibi hissedip nefsimi körletçek kadar yiyordum.Yedikçe tabi dahasını da canım çekiyordu.Şimdi umudum yok ondan mıdır nedir iyiyim yani.Önceki diyetlerimde yemeğe oturmadan önce kurt gibi aç oluyordum.Şimdi öyle değilim.ikindi vakti içtiğim bi bardak ayran beni idare etti yemeğe kadar.Gelelim yediklerime

sabah

yulaf kepeğinden bir krep

öğlen

iki tavuk baget
bi kase yoğurt
limonlu soda


ara

bi bardak ayran

akşam
6 tane köfte
soğan

şuan soğan kokuyorum :D bugün sebze protein yapıcaktım ama saf protein oldu.yarın sebze protein olsun inş. 30 dk jill. mich. yaptım. 12 dk karın egzersizleri yaptım

zarlar atıldı

Herkese selamlar :)
Şöyle hızlıcana bloglara bi baktım da herkes yazmış bi ben kalmışım..Hem şişko hem de tembelim.
En son tartıldığımda geçen cuma dukanın atak evresinden çıkmış süzüm süzüm sularımdan süzülmüştüm 71.9 gelmiştim.Bizim tartı biraz fazla tartıyor daha da az olabilirim.Ben bizim tartıyı baz alıyorum dicem ama bi az bi çok tartıyor en iyisi kıyafetlerimden anlaşılacak sanırım.
Dukanda geçen hafta çok iyi gidiyordum ki ömrümde ilk defa bi diyette kaçamak yapmadım gerçekten inceldiğimi hissettim ki...sonraaa cumartesi günü eşimin akrabasına gittik.İlk defa evlerine gidiyorduk ve ben dukan yapıyom abla..desem ömrü billah küserdi ve tam bir kıllık olurdu.Çok üzgünüm ama maalesef bozmak zorunda kaldım.ertesi gün çok güzel devam ettim.İki gün oldu yani pazar pazartesi iyi gidiyorum.Ama motivasyonum düştü açıkçası.Dün bi lokma simit,bugün yarım çubuk peynirli çubuk attım ağzıma.Atakta bi lokma dahi yemediydim.Dukan amca öyle bi korkutmuş ki kitapta.Bi lokma bile olmaz diyor.Aman neyse ne yeaaa.Hepi topu bi hafta oldu zaten dukan da bi yere kadar,bi haftada on kilo vercek halim yok yani sabredip görüciiiz.
Sabahtan kalktım jillian 30 day shred level 1 yaptım,duşumu aldım,kahvaltı yaptım,kızı uyandırdım.Hazırlandık onu kreşe kendimi okula attım.
14 aylık iznim bitti, heyecanlıyım özledim mesleğimi.Mini mini birler bu sene bende bakalım.Allah bana sabır versin ne diyim.Bi sene boyunca gaza gelip gelip döndüm dolaştım gene aynı kiloda kalmayı başardım.70in altına bi inemedim.Aslında bu da iyi bişi diyorum.Kilo almaya meyilli bi insanım ve de evde oturup daha da kilo alabilirdim.Artık geçen geçti,dünyanın sonu değil.İnşallah vericiğim bu kiloları.Vazgeçmicem.

Ne yediğimi yazayım hemencik:

sabah

bi buçuk dilim sütaş süzme peynir
yulaf kepeğinden ekmek
haşlanmış yumurta
şekersiz sütlü kahve
dere otu, nane
3 tane misket domates.bildiğin misket kadardı,çerinin yavrusu :)

öğlen

6 köfte
bi kase yoğurt
sodanın içine yarım bardaktan az light meyve suyu.

akşam

3 buçuk tane tavuk baget tavada soya soslu pişirdim. yağsız elbet.

bu benim saf protein günümdü.dukanda otlara ve bi kaşık kadar domates sosuna izin var die biliyorum ben saf protein günlerinde sanırım yanlış mı anladım? dukan tecrübelileri varsa beni uyarırlarsa sevinirim.
yarın sebze protein yapıcam inş.

Anama geldim

Selamlar..

Hazır havalar iyicene yaz sıcağına dönmeden, akçay yazlıkçıların akınına uğramadan,ücretsiz izinde olmamın avantajını kullanıp seneye tüh keşke gitseydim dememek için kocamı bıraktım anamın yanına kaçtım.Kocamın bana dediği ilk şey" o göbeği erit gel şişko!" oldu sağolsun. :D
Kızımı aldım uçağa atladık geldik.Çok şükür ki artık edremit havaalanı işliyor.yoksa otobüsle hayatta kızımı getiremezdim.Kurt kaynıyo mübarek.Bi saat uçak yolculuğunda bile zor tuttum.
Akşam geç geldik biraz mama yedirdim,normalde sallanmıyor ama olağanüstü hallerde sallıyorum ayağımda.mesela diş çıkarttığı zamanlarda da sallanarak uyuyor.Neyse uyudu,iki saat sonra kalktı saat 1.30 olmuştu.Annaneyle oynamışlar ben kanepede biraz kestirmişim.Sonra kalktım yatıralım dedik.Yatmıyor bi türlü korktu tedirgin oldu yabancı yer diye.Neyse baktım benden ayrılamıyor bi türlü yanıma yatırdım.Sarıldı bana sıkı sıkı bi de burnumu tutuyor niyeyse öyle uyumaya çalıştı.Dönsem uyanıyor gidicem sanıyor falan.En son ezanları duydum yani.Sabahın köründe de uyandı mübarek çocuk.neyseki annem ilgilendi ben biraz uyudum.
Annem de yıllardır diyette olduğumu bildiğimden yemek konusunda beni zorlamıyor destekliyor.Bakalım sabahları yürüyüş mürüyüş inşallah bi 3 kilo veririm.İki hafta kalmayı planlıyorum en az.

bişi


2013-05-23 tarihli kaloricetvelinizMiktarKalori
 [1]Açma0.25 ADET63
 [2]TAMEK-fruit mix125 ml59
 [3]Negro10 GRAM48
 [4]ülker çubuk kraker0.20 paket32
 [5]Yayla Çorbası1 PORSİYON115
 [6]sade krep2 adet114
 [7]Yoğurt (tam yağlı)100 GRAM68
 [8]Nektarin2 ADET133
 [9]Sahanda Yumurta1 PORSİYON160
 [10]Ezine peyniri30 GRAM84
 [11]sade krep2 adet114
Toplam :990 kal.

aha da yediklerim.bugün anamların yanına yazlığa akçaya geldik.detayları anlatıcaktım amma çok yorgunum ve de geç oldu.yatim ben en iyisi :) 

seriously

Selamlar
bugün de yoruldum 3 saat çarşı dolandım.kaç kalori yaktım acep? bugün yediklerimi yazayım hemencik.


2013-05-21 tarihli kaloricetvelinizMiktarKalori
[1]kinder süt dilimi1 adet117
[2]Izgara köfte (dana eti orta yağlı)2 adet120
[3]Semizotu Salatası1 PORS.(80GR)20
[4]Ekmek0.5 DİLİM33
[5]Tavuk Sote1 PORSİYON230
[6]Nesfit meyveli (40 gr 125 ml yağsız süt ile)1.5 PORSİYON279
[7]Beyaz Peynir30 GRAM75
[8]sade krep2 adet114
[9]Kuru kayısı2 adet36
[10]Yumurta (haşlanmış)30 GRAM47
[11]Domates1 ADET14
[12]siyah zeytin5 adet (3gr)40
[13]Ekmek1 DİLİM65
[14]Beyaz Peynir30 GRAM75
Toplam : 1265 kal.
65 kg 2013-07-101205 kal.Hedef1265 kal.
Bugün72 kg2262 kal.İhtiyacın
Dikkat! Günlük hedef kalorinizi aştınız.

3 kaloricik aşmışım günlük miktarı ehe mehe :D

previously on şişkoroman

Efenim bilindiği üzre 77 kiloylan aralıkta diyetle kafayı bozmuş en son 70.5 kiloya kadar inmiş kayın pederlerin gelmesiyle bir ay sahalardan uzak kalmış bir kaç gündür de sahalara dönme çabası içindeyim.
Kasmadan haftasonunu geçirdimBugün tam manasıyla işe odaklandım.Egzersiz niyetine bolca temizlik ev işi yaptım.Kafam ağrıdı şuan çok yorgunum.Dışarı çıkamadım hiç ama sanırım hava çok sıcak.Kızım da evde sıkıldı ayakkap diyip durdu yazık.Napayım valla hiç halim yok saat de zaten 21.00 oldu olacak an itibariyle.kırsın dizini otursun canım aaa.
Bugün ne yediklerimi yazayım.

Sabah
5 kaşık nesfite yarım su bardağı süt

ara:
5 tane küspe eti form bisküvi
bi tane yeşil elma

öğlen
iki yumurtadan tavada yumurta
5 zeytin
bi domates
bi dilim ekmek
bi tatlı kaşığı reçel

ara
4 tane kuru kayısı
form çayı baaarsaklarım kurudu gitti de.

akşam
mercimek çorbası
4 köfte
yarım porsiyon pazı yemeği
bi dilim ekmek
salata

ara yeşil çay


Detoks sonrası

Eveet iki günlük detoks ardından kaç kilo verdiğimi bilemiyorum.Çünkü bizim tartı çok dengesiz tartıyor,kızım üstünde tepine tepine bozdu sanırım tartıyı.Ama şöyle diyim.Bundan bir ay önce 70 küsür kiloydum ve bir tane pantolonumun düğmesini zınk kapatabiliyordum.Bugün aynı pantalonu giydim denemek için gene kapatabiliyorum.Ayrıca bir tane elbisem vardı fermuarı kapanmayan.Bugün kapatabildik eşimle birlikte :D
Bugün bizim taşdelen mesire alanında arkadaşlarla birlikte kahvaltı yaptık.Makul ölçülerde yedim.3/4 simit,peynir zeytin vs.birer tatlı kaşığı da ,nutella,kaymak ve reçel kombosu yaptım :D
Akşama kadar bişi yemedim.Akşam döner yedim aferim bana.Neyse bugün detoks sonrası dinlenmece geçti.Yarından devam.Yarın teee floryaya düğüne gidicez.Gene elbisem yok gene elbisem yok.höff..Neyse ..devam.

Detoks 2. gün

Herkese günaydınlaar.
Dün detoks günümün birinci günüydü ve de iyi geçti diyebilirim.Bİ iki ufak kaçamağım oldu bayılmamak için.Hala emziriyorum ondan sanırım akşam kendimi iyi hissetmedim.Toplamda yaptığım kaçamak bir kaç kraker,bir kaç tane küp patates yemeğinkilerden,iki kaşık bulgur pilavı..Gerisi hep uydum hep uydum.Ya o kadar çok yiyorken birden katı bir yasağa girmek de zor gelmiş olabilir şimdi bana.Ama ayranın tadı güzel en azından .Balkabağı çorbası gibi  değil.Töbe yarabbim.nimet nimet..
Bugün daha dikkatli olucim ve de tam gaz devam.Mayıs çıkmadan 70 haziran sonu 65 olsun ne süper olur.ramazanda kilo veririm zaten ben hep.Ay hadi inşallah.
Sabah da külçe gibi kalktım yaa.Resmen kendimi sürüdüm kızım uyanmadan rahat kahvaltı yapim diye zorrla kalktım.Neyse ki şuan kahvaltımı yapabildim.Bugün spor niyetine ev temizliği yapıcam bakalım.
Hadi o zaman görüşürüz canlar.sizi Beyonce'un kaçışan tavuklar gibi dansettiği şarkısıylan başbaşa bırakıyorum.kıs kıs kıss çok komik yaa çok güldüm ben izlerken.Ama bi izleyin aynı kaçışan tavuklar gibi dansetmiyorlar mı?Yani kareografi çok kötü bence.

Detoks 1.Gün

Herkese günaydın ve de bugün regaip kandili.Kandilimiz mübarek olsun!
Sabah kocamla birlikte kalktım,saat 6 gibi.Sonra bi koca bardak limonlu suyumu içtim.3 mil leslie ile tepindim.Duşumu aldım,bi koca bardak daha limonlu su içtim.Ayran çorbamı hazırladım,kahvaltımı yaptım.Şimdi de beyaz çayımı içiyorum mis gibi.Çok huzurluyum gerçekten.
Evde sereserpe yayılmayı özlemişim gerçekten.Yani kayın kısmının bana bi eziyeti yoktu, sağolsunlar ama evde biri olunca illa yani rahat edemiyor insan.Bi annem gelince çok rahat oluyorum :D Her işi anam yapıyor çünkü :D
Bu arada dün eve giren sinek gitmemiş hala çok şükür.Kızım sineklere bayılıyor.Siii..siiii diye kovalıyor akşama kadar sinekleri.
Şu yazıyı niye yazıyorum aslında..Akşam zaten yazıcaktım ama neblim canım istedi yeaa böyle oturmuşum sakin sakin.... kızım da uyuyor.Evde de kimse yok,ben de uzun zamandır yazamadığım bloguma sarayım dedim napim.
Evde bi ton iş var aslında.Çarşaflar,temizlik yemek,ütü.Ama bana ne.Şimdiki keyfimi hiç bozamiciiim.
Bu arada Sevgili Şule yoruma da yazmıştım ama belki görmezsin deyüü burada da bir kez daha sorayım.1.5 kiloyu verdikten sonra hemen geri aldın mı acaba? Aninda geri alınacaksa hiç anlamı yok aslında.Ama gerçi iki gün detoks yapıp sonra diyete başlayınca niye alasın ki?o da var.
Neyse bu yazı kendi içsel geyiğime dönmeden gideyim bari.bir de müzik olsun.Günaydın.

50 yaşımda madonna gibi fit olabilecek miyim acep :(