herkesler napıyor?

İnsanların neler yediğini septik bi şekilde takip etmeye başladım. Artık esmer ekmeklere bi yöneliş var onu farkettim.Öğle yemeğinde yenenlere bakıyorum mesela.Çoğu insan sebze yemeği ya da kepekli sandviç yiyor.Çok acele çıkılmışsa evden tostla geçiştiriliyor.Bazı sıskalar sıskalıklarına mı güvenip ne abur cubur yiyorlar sadece öğle yemeklerinde.sevgili zümrem Hande çok zayıf ve o bile dikkat ediyor.

Misafirliğe gittiğimde,insanlar tabaklarını bitirmiyorlar genelde.Ortadan servis alınıyorsa mincik micnik bi iki kere tabaklarına alabiliyorlar.
Okuldaki eğitimsiz veliler arasında diyet yapıyorum muhabbetine şahit olmuşluğum var.
Yani insanlar genel olarak sanırım beslenme konusunda bilinçlenmiş ve herkesin az çok bi zayıflama derdi var.Yani sadece kendimiz değiliz aynı dertten muzdarip olan.Sadece ben değilim iki gün yiyince kilo alan.Sadece ben değilim sürekli diyet döngüsünde debelenip duran.Aynı şeyleri yaşayan bir sürü insan var.Yiyip yiyip kilo almadığını zannettiğimiz o zarif kadınlar aslında deli gibi dikkat ediyorlar. Bazen insan isyan ediyor ya.."Hiç gönlümce yiyemeyecek miyim!"  diye..Herkes böyle..
Çok çok az kişi şanslı doğanlardan.
Elbetteki toplumdaki bu kilo alma eğilimi hazır gıdalar ve fastfood tarzı öğünlerden ve de pastalı kısırlı günlerden kaynaklanıyor.Beslenme konusunda şanssız bi devirdeyiz mi diyim ne diyim artık bilemedim.Bunlar klişe hepimiz farkındayız.

Farkındayız farkındayız... o zaman sağlıklı beslenmeye devam..

Benim şimdilik iyi gidiyorr bakalım.Hafif kaçamaklar olduysa da kendimden geçecek kadar değildi.. öncekilerdeki gibi değil yani..Tartılmıyorum. Tartı tarihim 5 mart Allah'ın izniyle..ayy hadi inşallah yaa..

3. gün

Herkese iyi akşamlaar.
3. günü devirdik çok şükür.Hala şişmanım ama olsun.Bu iş gerçekten sabır işi.Güne başlarken şöyle başlıyorum resmen."Bugüne de sabret büşraa.."Bu sadece zayıflamak için değil,bir disipline girmek,yeni bir alışkanlık edinme işi.
Bi oturuşta bi tablet çikolata yemek hiç de sağlıklı değil.Kendi porsiyonlarımı disipline etmezsem,ömür boyu bu kilolarla uğraşır dururum,gençliğim çoktan geçmiş ve hala mutsuz,depresif kadın olmaya devam ederim.
3 gündür iyi spor yapıyorum.Okuldan gelince 40 dk yürüyorum bantta.İlk gün bi gazla üstüne 25 dk zumba da yapmıştım.Spor kesinlikle olması gerekiyor benim için,yoksa kilo veremiyorum.
Dün fransız bi spor koçunun videosunu izledim.Jillian falan hak getire.sanırım onu mayıs ayında jilliandan sonraki level olarak yapabilirim.
http://www.youtube.com/watch?v=6UUaJUiNV9M işte burda var.

Bu haftasonu beni büyük sınavlar bekliyor.cumartesi arkadaşşlarla buluşacağız.Pazar günü de kızımın kreşinin düzenlediği yardım kahvaltısı var.
Yalnız şunu farkettim.Bu diyeti yaparken hiç mutsuz değilim.Dukandaki katı kurallar beni mutsuz ediyormuş.Yani Egeli bi insan olarak sp günlerinde salataya nasıl kurt gibi baktığımı anlayabilirsiniz.Biz doğuştan otçuyuz :D
Meyve benim olmazsa olmazım mesela.MEyve yemedinmiydi duramam ben.ki zaten ne zaman dukana başlasam bi fasıl grip geçirdim ben.
Dukan ama gerçekten güzel kilo verdiriyor.ama bence bünyeyi fazla zorlayarak.Yani bi sene full dukan yapanlara hayret ediyorum.Bence büyük irade.
Mehta hanım listede gece ara öğününde süt ve küçük parça bitter demiş.bir kare mi acaba bu parçadan kasıt.valla bana göre 3 kare gayet ufak bi parça :D ben üç kare yedim hep.regl olduğumdan mütevellit.haftaya yemem.

Bir de bu cla ve l-carnitin destekleri  hakkında ne düşünüosunuz?

Ve başlıyoruz...

Herkese selamlar

Uzun zamandır,diyete başla boz tekrar başla boz laçkaya dönmüş aylardan sonra Şule'nin çağrısıyla tekrardan burdayım.Daha doğrusu okulların açılmasını bekliyordum zaten diyet için,güzel bir tevafuk oldu. Tekrardan grupça mpg ye başlıyoruz inşallah. MPG diyeti nedir ne değildir www.mevsimlerdenroma.blogspot.com a bakınız.

Defalarca diyete başla boz başla boz,kendime güvenimi yitirmişken dedim  ki; bunları yaşayan ve eninde sonunda bu işi başaran bir sürü kadın var.Bu işi bırakmıyorum elbette ben de bigün başarıcam.
Zaten eğer böyle zayıflayamasam da bi şekilde dikkat ettiğimden kilo almıyordum.Mesela son 3 haftadır allah ne verdiyse yiyorum ve yatıyorum  ve kimbilir kaç kilo aldım.En azından kilomu koruyorum.Yapı itibariyle kilo almaya müsait olduğumdan ve duygusal yeme bozukluğum olduğundan ömrüm boyunca dikkat etmem gereğini kabullendim bi şekilde.
3 haftadır şişmanladım diye pişman değilim şuan niyeyse :D  Obez olmadım nihayetinde. Allahın izniyle yarından itibaren başlayıp hızla gelen kiloları hızla yollicam inşallah.
Her zayıflama hikayesinin zorlu ve şişman geçen ilk günü-ilk haftası- ilk ayı var.Sabretmek çok önemli bu yüzden.Mehtap Hanımın dediği gibi ilk gün sabrediyoruz ikinci gün bırakmıyoruz 4. gün alışıyoruz.
Beni şu program çok motive ediyor sizinle de paylaşayım;



Başka bölümleri de var.bu insanlar kadar şişman değiliz çok şükür ve onlar bile sabredip sağlıklı insan boyutlarına ulaşmışlar.

Spor yapmadığım zaman zayıflayamadığımı farkettim bu arada.Onca koşturmanın arasında kendime vakit bulacağım inşallah.
Mayısın sonuna kadar en az bi on kilo vermek istiyorum.
Sabah 6 da kalkıp leslie ile başlamayı düşünüyorum yavaştan.Okuldan gelince koşu bandı ve zumba.
İlk ay bu şekilde devam edicem.İkinci ay yavaştan jillian micheals'a başlarım sabahları.Okuldan gelince gene koşu bandı ve zumba..Okuldan geldiğim saatler opsiyonlu saatler.Bazen misafirim gelebiliyor,o yüzden sabahları mutlaka spor yapmak istiyorum.
3. ay da gene bu şekilde inşallah.Baktım kilo vermeler yavaşlıyor.Araya dukanı da sokarım :D İki gün sp 2 gün ps şeklinde 4 günlük protein detoksu yapabilirim. 3. ayda.

bu süre içinde bu sefer hep olumlu düşünücem.her seferinde karamsarlıkla başlıyorum çünkü.daha pozitif bakıcam.Her şey kendi isteğim dahilinde.Bahane mazeret yok.Kendi elimle ağzıma tıkıyorum kabonhidratları.Kimse elimi kolumu bağlayıp ağzıma tıkmıyor.

Hadi bakalım hepimize kolay gelsin.