herkesler napıyor?

İnsanların neler yediğini septik bi şekilde takip etmeye başladım. Artık esmer ekmeklere bi yöneliş var onu farkettim.Öğle yemeğinde yenenlere bakıyorum mesela.Çoğu insan sebze yemeği ya da kepekli sandviç yiyor.Çok acele çıkılmışsa evden tostla geçiştiriliyor.Bazı sıskalar sıskalıklarına mı güvenip ne abur cubur yiyorlar sadece öğle yemeklerinde.sevgili zümrem Hande çok zayıf ve o bile dikkat ediyor.

Misafirliğe gittiğimde,insanlar tabaklarını bitirmiyorlar genelde.Ortadan servis alınıyorsa mincik micnik bi iki kere tabaklarına alabiliyorlar.
Okuldaki eğitimsiz veliler arasında diyet yapıyorum muhabbetine şahit olmuşluğum var.
Yani insanlar genel olarak sanırım beslenme konusunda bilinçlenmiş ve herkesin az çok bi zayıflama derdi var.Yani sadece kendimiz değiliz aynı dertten muzdarip olan.Sadece ben değilim iki gün yiyince kilo alan.Sadece ben değilim sürekli diyet döngüsünde debelenip duran.Aynı şeyleri yaşayan bir sürü insan var.Yiyip yiyip kilo almadığını zannettiğimiz o zarif kadınlar aslında deli gibi dikkat ediyorlar. Bazen insan isyan ediyor ya.."Hiç gönlümce yiyemeyecek miyim!"  diye..Herkes böyle..
Çok çok az kişi şanslı doğanlardan.
Elbetteki toplumdaki bu kilo alma eğilimi hazır gıdalar ve fastfood tarzı öğünlerden ve de pastalı kısırlı günlerden kaynaklanıyor.Beslenme konusunda şanssız bi devirdeyiz mi diyim ne diyim artık bilemedim.Bunlar klişe hepimiz farkındayız.

Farkındayız farkındayız... o zaman sağlıklı beslenmeye devam..

Benim şimdilik iyi gidiyorr bakalım.Hafif kaçamaklar olduysa da kendimden geçecek kadar değildi.. öncekilerdeki gibi değil yani..Tartılmıyorum. Tartı tarihim 5 mart Allah'ın izniyle..ayy hadi inşallah yaa..

6 yorum:

Sulemcafe dedi ki...

Dogru tespitlerde bulunmussun canim.Yanliz degiliz.
Hele Hollywood ünlülerini görürsek dünyanin parasini döküyorlar formda kalmak icin yari ac dolastiklari gibi,deli gibi sporda yapiyorlar.

Bu dert herkesin derdi.Sansli genlere sahip degilsek pek cetin bir savasin icindeyiz cevremiz ve aliskanliklarimizla.Degisecek,degistirecegiz yavas yavas.di mi?

Bak bu arada bende bugün blog actim,beklerim.Senide blog listeme ekledim canim.
Sevgilerle

Anadiyo dedi ki...

gördüm blogunu çok şükür :) artık şarttı bi tane blog bence yani :) ben seni ekleyemiyorum sanırım çünküm izleyiciler gadgetını daha oluşturmamısın galba.

Sulemcafe dedi ki...

Canim ekledim bugün.Sanirim sorun cikmaz eklemende .Bugün yeni listeyi yayinladim, detaylariyla biraz dâha anlasilir ,görselleriyle biraz daha cekici gibi oldu ne dersin?

Sulemcafe dedi ki...

Nerelerdesin ?

Sulemcafe dedi ki...

Ses ,soluk cikmiyor?

Nasilsin?

Adsız dedi ki...

O gördüğünüz formunda çıtı pıtı insanlar haftada en az 2 gün spor yapanlar siz de haftada 3 gününüzü 3 saat spora ayırın dilediginiz kadar yiyin sorun çok yemeniz degilki yediklerinizi yakacak kadar hareket etmemeniz ...

Yorum Gönder